Állateledel (0 Termék)

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen találat sem! Kérjük ellenőrizd a keresett kifejezést, és szükség esetén változtass rajta, majd indítsd újra a keresést!

Neked ajánljuk

A háziállatok megfelelő etetése

Egy háziállat rengeteg örömet és szeretetet hozhat egy család életébe. Ezt viszont nekünk is meg kell hálálnunk méghozzá, sok-sok törődéssel és gondoskodással. Nem mindegy, hogy mennyit törődünk velük, mivel gondozzuk, vagy mivel etetjük őket. A helyes táplálás alappillére a megfelelő gondozásnak, ezért fontos, hogy azt adjuk a kisállatoknak, ami a legjobb nekik.

Ahogy a gazdiknak is, úgy a kedvenceknek is kiegyensúlyozott étrendre van szüksége. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, zsírt és vitamint tartalmazzanak ételeik. A minőségi állateledelek általában fedezik ezen szükségleteket, de változatosság kedvéért, más finomságokkal is megkínálhatjuk az állatot. Amennyiben mi magunk, házi kosztból állítjuk össze az étrendet, figyeljünk rá, hogy súlynak, kornak, és állapotnak megfelelően adagoljuk az ételt, ha pedig csak kiegészítésként adunk a tápom kívül más ételt, ügyeljünk rá, hogy ne legyen kedvencünk mindenfélével összeetetve, csak módjával adjunk neki finomságokat.

Száraz vagy nedves táp?
A száraz tápok előnye, hogy könnyen és jól tárolhatók, viszonylag hosszú ideig is, s elég csupán odaszórni kis kedvencünk elé, s már falatozhat is. Ráadásul a ropogós szemek erősítik az állkapcsot, és tisztítják a fogakat. A nedves, vagy konzerv tápok előnye, hogy a szükséges folyadék egy részét is tartalmazzák. A megfelelő folyadékbevitel pedig a legfontosabb. Ügyeljünk tehát rá, hogy minidig legyen elegendő friss víz az állat előtt! Általában a két eledelfajtát nem tanácsos keverni, mert azok emésztési ideje nem egyforma. Azonban a kevésnek tűnő, száraz táppal való túletetés elkerülése érdekében, alkalmazhatjuk a megoldást.

Házi koszt vagy bolti eledel?
Az előre gyártott eledelekkel könnyű dolga van az embernek. Kiválasztunk egy általunk jónak vélt terméket, ami ránézésre megfelelő tápanyagokkal rendelkezik. Ha kedvencünk mégsem kedveli meg választásunkat, esetleg kísérletezgetünk az ízesítéssel, s ha megtaláltunk a legjobbat, vesszük – adjuk. Csak arra kell figyelnünk, hogy az állat testsúlyának és korának megfelelő tápot vásároljunk. Ha azonban mi válogatjuk össze a menü elemeit, fontos, hogy betartsunk néhány szabályt:

  • A betegségek elkerülése érdekében főleg hús esetében, csak főtt ételt adjunk az állatnak!
  • Ügyeljünk a változatosságra és a kiegyensúlyozottságra!
  • Az ételeket úgy válogassuk össze, hogy azok tartalmazzák a szükséges tápanyagokat (szénhidrát, fehérje, zsír, vitaminok, nyomelemek)!

Sokak számára a házikedvenc, olyan akár a gyermeke. Ez tökéletes felfogás táplálás szempontjával is. Egyszerűen olyan gondos odafigyeléssel etessük az állatot, ahogy azt egy gyermek esetében!

Az Extreme Digital kínálatában állateledelek széles választéka várja, hogy jóllakasd vele kedvenceidet. Válassz Happycat, Happydog vagy más termékeik közül, s részesítsd kisállatodat megfelelő törődésben!