Akkus fűnyíró ollók

Találatok: 3

Akkus fűnyíró ollók – Ha gyors és kényelmes munkavégzésre van szükség

A kisebb méretű füves területek gondozása, illetve a különböző vágható bokrok és sövények ápolása sokkal egyszerűbb, ha rendelkezésünkre áll egy magas minőséget képviselő akkus fűnyíró olló. Ezekkel a gépekkel a munka igazán gyors és kényelmes, ennek köszönhetően a kerti munkát szívesebben végezzük.

Érdemes odafigyelni azonban, milyen akkus fűnyíró ollót választunk. A gyártók hamar felismerték, hogy a klasszikus fűnyíró ollók mellett szükségünk van sövényollóra is, ezért megalkották a „kettő az egyben” gépeket is. Elérkeztünk tehát az első döntéshez, ha saját fűnyíró ollót szeretnénk vásárolni: klasszikus berendezést válasszunk, vagy pedig olyan gépet, ami sövényvágásra is alkalmas?

A két kialakítás között kisebb az eltérés, mint az első alkalommal gondolnánk. A vágórendszert gyakorlatilag egyetlen gomb megnyomásával könnyedén cserélhetjük, így egy gépet kapuhatunk kettő áráért. Ez nem túlzás, hiszen a kétfunkciós akkus ollók árszabása alig magasabb azoknál a gépeknél, amelyek csak fűnyíró ollóként használhatók. Kijelenthető tehát, hogy egy ilyen döntéssel pénzt takaríthatunk meg, de csak abban az esetben, ha valóban kihasználjuk a másodlagos funkció által kínált lehetőségeket is. Ugyanakkor a vágórendszer cseréjének lehetősége összetettebbé teszi a szerkezet mozgó alkatrészeit. Ez nem jelent gondot a neves gyártók esetében, ahol folyamatos innováció történik, illetve komoly minőségellenőrzési folyamatok vannak érvényben, ugyanakkor az olcsó „no-name márkák” esetében túlzott elvárás lehet a használhatóság mindkét funkció esetében.

A mai modern akkus fűnyíró ollók kiváló minőséget képviselő lítium-ion akkumulátorral vannak ellátva, amelyek képesek hosszú üzemidőt biztosítani. Az akkumulátor adatait mindenképpen érdemes figyelembe venni a vásárlás során, hiszen a feszültség mellett a kapacitás is meghatározza az üzemidő hosszúságát. Szerencsére a gyártók feltüntetik az átlagos használatra vonatkozó üzemidőt is, ami már könnyen értelmezhető adattal szolgál számunkra. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a kétfunkciós gépek energiahasználata már sövényvágás és fűvágás közben. Egy töltés jellemzően 40-80 percnyi folyamatos használatot tesz lehetővé, így akár a munka megszakítása nélkül végezhetünk a munkával. A korszerű akkus fűnyíró ollók sok esetben LED kijelzőn mutatják a töltöttség szintjét, így a legritkább esetben érhet bennünket kellemetlen meglepetés.