Akkus Fúró-csavarozók

Találatok: 89

Akkumulátoros fúró-csavarozó – a legnépszerűbb szerszámgép

A fúrógép a leggyakrabban használt szerszámgépek közé tartozik. Minden háztartás elengedhetetlen darabja egy jó akkus fúró csavarozó, mellyel egyszerűen visszaigazíthatunk egy meglazult csavart, de akár mély furatokat is készíthetünk vele. Az Extreme Digital kínálatában akkus csavarozó és akkumulátoros fúrógép között megtalálsz mindent, amire csak szükséged lehet.

Otthoni vagy iparszerű használatra
Mint oly sok terméknél egy akkus fúró vagy csavarbehajtó tekintetében is azt kell először meghatároznunk, hogy milyen rendeltetésre szánjuk az eszközt, azaz pontosan mire fogjuk használni. Otthoni barkácsoláshoz, netán ipari célra van rá szükségünk? Háztartási munkálatokra elég ugyanis egy kisebb, gyengébb teljesítményű gép is, míg a profi felhasználás megköveteli a minőséget.

Méret és/vagy kapacitás
A technikai kérdések előtt, a következő szempont mely meghatározhatja választásunkat, az a méret. Egy kisebb, könnyebb akkumulátoros fúró használata kevesebb erőfeszítésbe kerül, mely hosszú távon kényelmesebb. A súlyosabb gépekhez azonban nagyobb kapacitás társul. A legjobb tehát, ha olyan akkus behajtó beszerzésével próbálkozunk meg, mely „középsúlyú”, így kényelmesen használható, s kapacitása is megfelelő.

Meddig bírja az akkumulátor?
S ha már kapacitás, a következő fontos tényező az akkumulátor. Körülbelül 4,8V-tól 24-35V-osig széles a választék. Minél nagyobb a szám, annál tovább bírja az akkumulátor, viszont ahogy fent is említettük, ezek a készülékek, nagyobbak, súlyosabbak. Típusát illetően működhet az akkus csavarbehajtó Ni-Cd, Ni-NH vagy Li-Ion-os akkumulátorral. Ezek közül legmegbízhatóbbnak talán az utóbbi mondhat, de a másik kettő is kiválóan funkcionálhat.

Mekkora nyomaték, hány fokozatra osztva?
Végül de nem utolsósorban, maga a fúró-csavarozó ereje, a nyomaték. Ez általában minden gépen állítható, nem mindegy azonban, hogy három-négy gyengébb érték közül választhatunk, vagy húsz-huszonöt nyomaték fokozat áll rendelkezésünkre, mely akár 40 Nm felé is állítható. Általában minél nagyobb a nyomaték, annál keményebben dolgozik a gép, de a legmagasabb értéknél fontosabb, az állíthatóság, hogy minél több, különböző feladathoz tudjuk alkalmazni akkumulátoros csavarbehajtónkat.