Polírozók

Találatok: 5

Polírozó nem csak profiknak

A hétköznapi használat során a polírozó elsősorban a gépkocsik fényezésénél tesz remek szolgálatot. Ha van otthon egy ilyen remek kis készülékünk, mi magunk is elvégezhetjük a gépkocsik polírozását, ezzel akár jelentős összeget takarítva meg. Ráadásul mindig kéznél van, így nem csak akkor tudjuk kicsinosítani a gépkocsinkat, amikor időpontot kapunk az autókozmetika műhelytől… Bármikor nekikezdhetünk a munkának, amikor van egy szabad óránk. Némi odafigyeléssel és ügyességgel gyönyörűvé és újszerűvé tehetjük a gépkocsink fényezését.

Polírozás előtt meg kell tisztítanunk a felületet. Sajnos ez az a pont, amiről sokan megfeledkeznek, így maga a polírozás sem lehet olyan minőségű, mintha az alapvető ajánlások szerint jártak volna el. Első körben mindenképpen alapos mosásra van szükség, amely során eltávolítjuk a klasszikus szennyeződéseket, a sarat, bogármaradványokat és minden mást, amit a gépkocsink az úton összeszedhet. Ezt követően jöhet az alaposabb tisztítás, hiszen a festékbe ágyazódott szennyeződéseket is el kell távolítanunk. Ezek már makacsabb szennyezőanyagok, rendszerint olajszármazékok, kátrány, gyanta, fanedv és fémpor kerül előtérbe. Ezek eltávolítása elsősorban azért fontos és szükségszerű, hogy ne a szennyezett felületet konzerváljuk, hiszen azzal csak ártanánk a gépkocsi fényezésének, ráadásul a végeredmény nem is lenne szép. Ezért mindenképpen valamilyen megoldásra van szükség, ami képes ezeket a makacs szennyeződéseket is eltávolítani. Kevésbé ismertek, de nagyszerű szolgálatot tehetnek a speciális gyurmák, amelyek kifejezetten az ilyen szennyeződések eltávolítására lettek megalkotva. A gyurma nem csak hatékony megoldás, hiszen magába ragasztja a különböző szennyeződéseket, hanem környezetbarát is. Használhatunk kémiai tisztítószereket, amelyek között léteznek a régi wax réteg eltávolítására alkalmas készítmények is.

A tisztítást követően következhet a polírozó használata. Első alkalommal jó döntés lehet az ápoló polír használata, ami könnyedén felvihető az adott felületre, ráadásul teljesen biztonságosan használhatjuk kezdőként is. Nem kell attól tartanunk, hogy ezzel kárt okozunk a fényezésben. Az ápoló polírozás elsősorban a mikrokarcok feltöltését szolgálja, a csiszoló hatása minimális. Ha ezzel sikeresen végeztünk, ne feledkezzünk meg a fényezéskorrekciós polírozásról sem. Színes és világos autók esetében könnyedén elérhetjük a kívánt hatást, a sötét és fekete autók esetében érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk a polírozó használatára, hiszen ezek esetében láthatóbbak a felületes munkavégzés nyomai.