Fúrógépek

Találatok: 105

Fúrógépek – alakítsd magad az otthonodat

A fúrógép legalább annyira nélkülözhetetlen az otthonodból, mint a kalapács. Fúrógép nélkül is megbirkózol egy polccal, de ha biztonságosan szeretnél rögzíteni, erre a szerszámgépre szükséged lesz. Nemcsak a lakásfelújítás kellős közepén, vagy átépítésnél elengedhetetlen, a segítségével bármikor könnyedén és gyorsan oldhatod meg a furatok, összeillesztések problémáját. Vagyis akkor is érdemes betervezned egy fúrógép vásárlást, ha csak ritkán veszed majd elő a szerszámos ládából. Mégis hogyan válaszd ki azt a fúrógépet, amellyel szinte játszva irányíthatod a fúrást? Könnyű legyen, de nagy teljesítményű, hogy jól bánjon a keményebb felületekkel is? Vagy fontosabb a rendkívül pontos és finom munkavégzés – egy környezetbarát darabbal? Elsősorban nem a fúrógép ára dönti el a kérdést. Vezetékes vagy akkumulátorral működő, csavarbehajtós vagy sem, fúrókalapács vagy ütvefúró; a gyártók már az kevésbé költséges fúrógépeket is minőséges ötvözetből készítik el, modern kialakítással. Határozd meg, pontosan milyen feladatot szánsz ennek a munkaeszköznek, mert az alapján tudod kiválasztani a megfelelő terhelésű darabot.

A fúrógép hosszú távú befektetés. Nézz szét az Extreme Digital rendkívül könnyű, mégis nagy teljesítményű darabjai között, és alapozd meg sok-sok évre a hatékony barkácsoló készleted!

Fúrógép vásárlás, ha az otthonod a hobbid
A ház körüli munkálatokhoz egy sokoldalú, könnyű és mégis precíz munkát végző fúrógép a legalkalmasabb. Gyorsan cserélheted át a tartozékokat, egyszerűen változtathatod a fordulatszámot. Valószínűleg sokat dolgozol majd vele, de ezt a karod nem fogja megérezni, mert a látványosan kis súlyú szerszámot probléma nélkül mozgathatod a kívánt irányba. Az akkumulátorral felszerelt változat mellett már egy vezetékes fúrógép is jó döntés lehet, hiszen így sosem merül le a készüléked, a többméteres kábellel pedig könnyűszerrel juthatsz el a távolabbi helyiségekbe is. Az otthonod kihívásait még gördülékenyebben veheted, ha egy csavarozóval kiegészített típus mellett döntesz.

Fa vagy beton – erre figyelj fúrógép rendelésnél
900 W elegendő teljesítmény ahhoz, hogy egy jó fúrógéppel szinte minden esetben megoldhasd a fúrás-rögzítést. A tégla, fa, ytong, sőt a falazat is könnyen megadja magát az eszköznek. Azonban, ha 10 perc után is tanácstalanul állsz egy betonfelület előtt, talán nem a megfelelő típust tartod a kezedben. Egy ütvefúrógép az esetek többségében kiválóan teljesít és megbízható. A tokmány mögött előállított ütési energia mégsem elég ahhoz, hogy túlerőltetés nélkül a betonnal is dolgozhass. Ha kőkemény munkát végzel, ehhez válassz inkább egy fúrókalapácsot. A tokmány befogó egyedi SDS-kialakítása teszi lehetővé, hogy ez a típus alacsony fordulatszám mellett is erős energiát fejtsen ki. Fúrógép rendelésnél dönts a felülethez illő eszköz mellett, mert ezzel megnövelheted az élettartamát is. A nagy múltú cégek már otthoni felhasználásra is gyártanak prémium kategóriájú fúró termékeket. Ha összetett munkafolyamat vár rád, érdemes a magas minőséget választanod. Például egy prémium kialakítású fúrókalapács nemcsak a kifejtett nyomóerővel dolgozik. Ezért a nehezebb munkálatoknál szinte mindegy, milyen kondícióban leszel, mert a keményebb anyaggal szemben is hatékony az ütőereje, a fémmel és fával pedig optimálisan bánik. A kiváló teljesítményt pedig egy csupán 3 kg-os fúrásra, ütvefúrásra, vésésre alkalmas eszköz valósítja meg! Meglepő, ugye?

Utánozhatatlan precíz mozdulatok asztali fúrógéppel
Ha rendkívül precíz végeredményre van szükséged, az asztali fúrógéppel tökéletes sorozatfúrásokat végezhetsz el. A fordulatszámot az anyag szerkezetéhez állíthatod, és digitális kijelzőn keresztül ellenőrizheted a furatmélységet. Párhuzamvezetőkkel és nagy munkalapokkal könnyíti meg a munkád az asztali fúrógép. A stabilitásáért külön tartóelem felel, így lehet hatékonyabb az egyszerű állványos rögzítésnél.

A kategóriában megtalálhatók a Black & Decker, Bosch, Einhell, Extol, Fieldmann és más gyártók fúrógépei.