Fűtőkészülékek

Találatok: 6

Elektromos fűtőkészülék vásárlási tippek

A tél, s a hideg idő közeledtével fókuszba kerül a fűtés, és annak eszközei. Míg a gáz- és távfűtéssel operáló háztartások nyugodalmasan várják, hogy egy mozdulattal felcsavarják a fűtést, addig az alternatív módszert választók talán csak most szerzik be készülékeiket. De melyek is ezek az alternatív készülékek? Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakoribb elektromos fűtőkészülékeket.

Elektromos fűtőkészülékek fajtái
A hősugárzók, azon belül is a legismertebb kis ventilátoros hősugárzók egyszerűen és kényelmesen használhatók. Azonban csak kiegészítő eszközként ajánlatosak, hiszen egy egész ház ezzel való fűtése igen költséges lenne. Ennek fényében olyan helyen használjuk, ahol rövid ideig, vagy csak alkalomszerűen tartózkodunk, esetleg kisebb helységekben, illetve szükség esetén alkalmi kiegészítésként, vagy hiánypótlásként. A konvektorok közvetlenül a levegőt melegítik fel. Kisebb zárt helyeken, akár állandó fűtésre is alkalmasak, de nagyobb helyeken inkább csak kiegészítésként használjuk. Alacsony felületi hőmérsékletük és lassú légáramlásuk miatt biztonságosak is. Az olajradiátor bordáiban tálható az olaj, azt melegíti fel a fűtőtest. Ez kikapcsolás után sem hűl ki azonnal, így jól tatja hőt. Éppen ezért nem olyan nagy térben a fő fűtőeszköz szerepét is vállalni tudja. A hőtárolós kályhák az elektromos fűtés kiválóságai. Tökéletesen alkalmasak fő fűtésre. S mivel éjszakai áramról működnek, költséghatékonyak is. Egy ilyen készülék felszerelése azonban engedélyhez kötött, szóval ha ezt választjuk, ne feledkezzünk meg a „papírmunkáról” sem.

A paneles fűtőtestek tulajdonképpen a konvektorok családjában tartoznak. Vízálló kialakításuk révén fürdőszobában is használhatók. Ráadásként ezek a készülékek igen esztétikusak, a falra szerelve még a lakás hangulatát is feldobhatják. S ha már esztétikum, ebben a kategóriában mindenképpen az elektromos kandallóké a főszerep. A lángeffektek igazi meghitt hangulatot varázsolnak, mindenféle égési melléktermék nélkül. Hátránya viszont, hogy csak kiegészítő fűtésre használható.

Mire figyeljünk?
A biztonságos, meghitt, meleg otthon megteremtéséhez elengedhetetlen a egy jó fűtőkészülék. S bár fő szerepük a fűtés, mégis igyekezzünk nagy hangsúlyt fektetni a biztonságra is. Elektromos meghibásodás esetén könnyedén lángra kaphat egy-egy eszköz, de ha nem is ilyen végletekben gondolkodunk, egy zárlat is okozhat problémákat az áramkörben. Ha a kiszemelt eszköz biztonságos, és természetesen hatékonyan fűt, gazdasági szempontból megfontolandó a fogyasztása is. Bár a legtöbb elektromos fűtőkészülék nem tartozik az energiatakarékos kategóriába, vannak kevesebb áramot használó darabok is. Végül pedig adjuk meg a módját, s figyeljünk arra is, hogy a készülék dizájnja illeszkedjen otthonunkba.

Az Extreme Digital számos fűtőkészüléket kínál. Nézz körül az oldalon és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb készüléket, és varázsolj házadból meghitt, meleg otthont!