Gérvágófűrészek

Találatok: 14

Gérvágó fűrész a gyors és pontos vágáshoz

Gérvágó fűrészt vásárolni nem egyszerű, ha nem rendelkezünk jelentősebb tapasztalattal ezeknek a gépeknek a kiválasztása és használata terén. A gérvágó fűrész kiválasztása azért is fontos, mert a felületes szemlélődés oda vezethet, hogy egy alulméretezett, gyenge vagy akár egy rossz minőségű olcsó fűrésszel térünk haza. Kerüljük el ezt a hibát, döntsünk inkább körültekintően és vásároljunk gérvágót az igényeinknek megfelelően!

Ma már számos olyan gérvágó fűrész közül választhatunk, amely rendelkezik lézeres iránymutatóval. Ennek az apró tartozéknak a beállítása és a használata roppant egyszerű, nem igényel különösebb jártasságot és gyakorlatot. Noha nem feltétele a pontos vágásnak, mégis jelentős mértékben elősegíti, hogy pontosan és szépen tudjunk dolgozni. Különösen jó szolgálatot tesz azoknak, akik még kezdetleges szinten használják a gérvágót, esetleg kevesebb kézügyességgel rendelkeznek. A fejlettebb technológiával rendelkező gépek esetében a lézer újrakalibrálható, így akkor sem kell bosszankodnunk, ha a gép ütést kapott és elmozdult. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a különböző lézerfények napsütésben csak gyengén láthatók, ezért vásárlás előtt ezt is érdemes ellenőrizni; a jobb minőségű lézerfényekkel nem lesz ilyen gond.

Mindenképpen olyan gérvágó fűrészt érdemes vásárolnunk, ami minden körülmények között gyors, akadásmentes és pontos vágást képes nyújtani. Sajnos vásárlás előtt nincs lehetőségünk próbamunkát végezni, azonban biztosak lehetünk benne, hogy a neves gyártók termékei megfelelő munkát biztosítanak számunkra. Ettől függetlenül oda kell figyelnünk, hogy az igényeinknek megfelelő teljesítménnyel rendelkező fűrészt válasszuk, hiszen egy alacsony kapacitással rendelkező gérvágó hiába képvisel magas minőséget, ha túl sokat várunk el tőle. Emellett figyelembe kell vennünk a fűrész és a vágás méreteit is hosszban és vastagságban egyaránt. Mindig a saját igényeinknek megfelelő méretekkel rendelkező gérvágót kell választanunk, de érdemes kicsit túlkalibrálni a kiválasztást – maradjon némi tartalék az esetleges nagyobb vágást igénylő feladatok esetére is. A magasabb minőséget képviselő gérvágók esetében sokszor az alapfelszereltség részeként egy leszorítóval is rendelkeznek, amely a munkadarabot tartja biztosan.

A korszerű gérvágó fűrészek sok esetben rendelkeznek beépített porelszívóval is. Ez egy roppant célszerű megoldás, mivel a vágások alkalmával keletkező fűrészpor elszívásához nem szükséges külön porszívót csatlakoztatnunk. A porelszívó gyakorlati működése roppant egyszerű: a motor tengelyén egy közönséges ventilátort helyeznek el, így a ventilátor által keltett légáram egy csövön keresztül elszívja a vágási felületen keletkezett port. Az összegyűjtött por már könnyedén kivezethető, illetve összegyűjthető. Ilyen módon a keletkező por háromnegyede összegyűjthető, ami nagy segítséget jelent abban, hogy tisztább és egészségesebb környezetben dolgozzunk.