Elindult!

Őrült napok, őrült árak: akciók itt

Fogók

Találatok: 161

Milyen fogót válasszak?

Az Extreme Digital kéziszerszám kínálatában különböző típusú fogókat találunk, így minden munkához a leginkább megfelelő típust választhatjuk. Fontos, hogy szem előtt tartsuk az alapvető minőségi elvárásokat; csak olyan fogót vásároljunk, ami minőségi anyaghasználattal rendelkezik, illetve megfelelő ergonómiai kialakítást mondhat magáénak.

A kombinált fogók alighanem a legkeresettebb és legismertebb fogók, amelyek különféle munkálatok elvégzésére alkalmasak. A minőségi kombinált fogók rendszerint króm-vanádium acélból készülnek, így a teherbírásuk megfelel a legnagyobb kézi igénybevételnek is. Nem elég azonban csak az anyaghasználatot figyelnünk, ha kombinált fogót szeretnénk vásárolni. Rendkívül fontos az is, hogy a fogó megfelelő ergonómiai kialakítással rendelkezzen. Ennek természetesen részét képezi a megfelelő minőségű, csúszásgátló nyél is. Érdemes lehet olyan fogót választani, ami TPR csúszásgátló gumiborítással rendelkezik, ezek még kényelmesebb és biztosabb fogást szavatolnak.

Általánosan ismertek a harapófogók is. Ezeket elsősorban szeghúzóként ismerjük, de huzalcsípésre is nagyszerűen megfelelnek. Találkozhatunk festett és csiszolt kivitellel, de arra mindenképpen figyeljünk, hogy a nyél megfelelő gumis borítással rendelkezzen. A harapófogók esetében a nyél két szára rendszerint vékony és egyenes, emiatt még inkább fontos, hogy a borítás gumis és csúszásbiztos legyen. Sajnos a no-name gyártók termékei között gyakoriak a kőkemény műanyag bevonattal rendelkező borítások, amiket érdemes inkább elkerülni.

Kevésbé elterjedtek, de számos feladat elvégzésére kiválóan alkalmasak a laposfogók. Ezek univerzális tartó, fogó és átalakító kéziszerszámok. Kétféle kivitellel találkozunk; az egyiknek rövidebb csőre van, a másiknak hosszabb. A rövidebb csőrrel rendelkező laposfogók inkább azoknál a feladatoknál jelentenek jó választást, ahol nagyobb erőkifejtésre van szükség. A hosszabb csőr viszont precíz munkavégzést és kényelmes alakító munkát tesz lehetővé. Érdemes mindkét típusból tartani egyet-egyet otthon és mindig azt használni, amire épp szükség van.

A fogók között mindenképpen szót érdemelnek a kerekcsőrű fogók is, amelyeket elsősorban peremezési és huzalhajlítási feladatoknál használunk. Nem kevésbé jelentősek a félkerek csőrű fogók sem, amelyek ideális eszköznek bizonyulnak a huzalokkal szűk helyen végzett műveletekhez, csatlakozók szereléséhez vagy huzalvégek formázásához. A csípőfogók is remek szolgálatot tesznek különböző feladatok esetén. A homlokcsípőfogók nagyszerűen alkalmazhatók erős huzalok vágására is. A svéd oldalcsípőfogók is elsősorban huzalvágásra alkalmasak, de ezeket olyan helyeken is alkalmazhatjuk, ahol a nagyobb helyigényű fogók nem férnének el.