Imbuszkulcsok

Találatok: 62

Imbuszkulcs választás okosan

Az imbuszkulcs nem hiányozhat egyetlen műhelyből sem, de a háztartások zömében is megtalálható néhány darab; ha máshogyan nem, a vásárolt kisebb-nagyobb háztartási gépekkel és egyes ülőbútorokkal, áruházi asztalokkal, íróasztalokkal kerülnek hozzánk. A használatuk roppant egyszerű és kényelmes, ezért a gyártók előszeretettel használják ezt a megoldást. Akármilyen egyszerű kéziszerszámokról is beszélünk, érdemes áttekinteni a kínálatot és felismerni a legfőbb jellemzőket annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb készletet vásárolhassuk meg.

Mindenekelőtt arról érdemes döntést hozni, hogy önálló kulcsokból álló készletet vagy fogantyúval egybeépített „gépet” szeretnénk vásárolni. A fogantyú használata kényelmes fogást biztosít, aminek köszönhetően a munka komfortosabb, viszont az ilyen megoldással készült alsó árkategóriás termékek olykor gyengének bizonyulhatnak. Ha ez a típus mellett döntünk, válasszunk inkább nevesebb szerszámgyártótól származó készletet, illetve kerüljük a „no name” termékeket.

Érdemes figyelembe vennünk a kiszemelt készlet anyagát is. A piacon jelenleg megtalálható kulcsok rendszerint szerszámacélból vagy edzett króm-vanádium acélból készülnek. Ez az anyaghasználat garantálja, hogy a kulcsokkal kellő erőt tudunk kifejteni, nem kell attól tartanunk, hogy esetleg elgörbülnek vagy eltörnek. Az anyagminőség kérdése persze nem ennyire egyszerű, hiszen általánosságban el lehet mondani, hogy a piacon előfordulnak kirívóan gyenge anyaghasználattal készült szerszámok, amelyektől érdemes óvakodni. Ezeket könnyű felismerni, hiszen gyanúsan olcsón vásárolhatók meg.

Az esetek többségében érdemes hosszított kulcsokat (is) vásárolni, hiszen ezek a nehezen elérhető helyeken is nagyszerű szolgálatot tesznek. Általánosságban viszont igaz rájuk, hogy egyes esetekben kényelmetlenebb lehet a használatuk. Emiatt érdemes kéznél tartani egy rövidebb és egy hosszabb szárral rendelkező készletet is. Ezek segítségével gyorsan és kényelmesen szerelhetjük a kerékpárunkat, a forgószékeinket, a számítógépasztalunkat és minden mást, aminek az összeszereléséhez imbusz-csavarokat használtak.