Akkumulátor-töltők

Találatok: 32

Akkumulátor töltő

Már nemcsak éles helyzetben teljesítenek jól az akkumulátor töltők, az új generációs fejlesztésekkel most kamerát, sőt iPade-ot is feltölthetsz. Általánosan az akkumulátor töltő 12 V feszültséggel üzemel, de találunk a kínálatban olyat is, ami ennek a kétszeresére képes. Ebből a szempontból mindegy, hogy melyik töltőt alkalmazod gyors segítségként. Azonban a gyártmányok más és más típusú akkumulátorokhoz használhatóak fel. Ha újdonsült autó-tulajdonos vagy, mindenképp nézz utána, hogy a tiédhez milyet válassz. Bizonyos akkumulátor töltőket csak indítássegítéshez, valamint szigorúan meghatározott járműtípusokhoz használhatsz fel. Sőt, némelyik alkalmatlan a teljesen lemerült akku újraélesztésére. Ezért elsősorban nem az akkumulátor töltő ár határozza meg, te melyiket szerzed majd be, hanem a járműd igénye.

Nézz szét az Extreme Digital akkumulátor töltők között, egyes darabokkal még az okostelefonod is újratöltheted.

Az akkumulátor töltők specifikusak
Gyújtást adsz a járműre, mégsem mozdul. Próbálkozz meg az indításrásegítővel. Ha nincs változás, akkor nagy valószínűséggel lemerült az akkumulátorod. Már említettük, kínos helyzet állhat elő, ha nem a megfelelő akkumulátor töltő 12v-ot szerezted be. Minden töltő csak a típusához meghatározott akkut képes megmenteni. Egyes darabokkal kizárólag ólom akkukat tölthetsz, zselés, NI-CAD fajtákhoz nem használhatod. Egy prémium kialakításúval viszont már a WET vagy Calcium elektródos ólomakkuk mellett a MF VRLA, AGM vagy GÉL típusokat is felrázhatod. Azt se felejtsd el, a teljesen lemerült akkumulátorokat sem tölti fel minden eszköz. Válaszd meg jól az akkumulátor töltőket, mert az egyedi kialakítások bizonyos helyzetekben nem fognak előnyt jelenteni.

Erre jó a mikroprocesszoros vezérlés
Az akkumulátor töltő ár sok esetben a termék egyedi funkciójára is utalhat. A prémium kategóriások között mikroprocesszoros vezérlésűt is találsz. Mit jelent ez számodra és mit a járművednek egy kiélezett szituációban? Ez a beépített processzor biztosítja azt, hogy az akkuk egészen feltöltődhessenek – a beprogramozott kilenc fázis minden szakaszában. Ha nem szulfátosodott teljesen a járműved akkumulátora, azt is újraéleszti. Nem véletlen, hogy a mikroprocesszorral ellátott eszköz extra töltőnek számít, ezzel ugyanis a teljesen lemerült akkuk is túlélhetnek, sőt fel is töltheted a segítségével!

Megérkezett az okos akkumulátor töltő
Már az akkumulátor töltők is képesek a digitális eszközök kezelésére. Nemcsak akkukat tölthetsz fel, hanem új generációs kommunikációs apparátusokat is. Az indításrásegítő és akkumulátor töltők USB kimenete teszi lehetővé, hogy könnyedén rácsatlakoztasd az 5v 2 amp eszközöket. Az okostelefonok, iPode-ok mellett a kiránduláson lemerülő kamerád vagy az és mp3, mp4 lejátszód is nyugodtan rábízhatod egy kiváló töltőre.

A járművezetés kényelme ezzel újabb szintet lépett, és még az okos eszközökkel is sikerül lépést tartania. Az akkumulátor töltőnek így bármikor hasznát veheted.