Fűnyírók

Találatok: 63

A fűnyíró vásárlás szempontjai

Tiszta udvar, rendes ház – tartja a mondás, a tiszta udvar legfőbb alappillére pedig a gondozott gyep. Ahhoz, hogy házunk előtt mindig, szép, friss, zöld fű nőjön, rendszeres be kell vetnünk egy fűnyíró használatát.

Vágási szélesség és pázsit terület
Az hogy kinek milyen fűnyíró ajánlott, maga a gyep határozza meg. Hogy hol található, milyen környezetben, mekkora területet foglal el… Ezek alapján az első kérdés mellyel foglalkoznunk kell, az a vágási szélesség. Értelem szerűen nagyobb területre, nagyobb fűnyírót érdemes beszerezni. Ezzel hamarabb is végezhetünk. Ne essünk azonban kísértésbe, és kisebb területre ne vásároljunk nagy gépet a munkaidő lerövidítése érdekében, hiszen ezek a gépek drágábbak, s lehet, hogy el sem vérünk vele például a fák, vagy virágágyások között. Ez pedig fordítva is érvénye. Ha nagy területen kell füvet nyírnunk, ne vásároljuk kis fűnyírót, mert az a túlterheltségtől hamar felmondhatja a szolgálatot. És, hogy mi számít kicsi, vagy nagy területnek? Míg 200-300 négyzetméteren még a kisebb vágásszélességű fűnyírók is jól funkcionálnak, addig egy 800-1000 négyzetméteres területhez már nagyobb gép szükséges.

Motor típus és teljesítmény
Fontos a teljesítmény, illetve a motor típusa is. Olcsó fűnyíró esetén gyanús lehet, ha nagy méret mellé kis teljesítmény társul, a kettőnek ugyan is arányban kell lennie. Az erősebb motorral rendelkező készülékek elhanyagolt területek rendbetétlére is alkalmasak. A kisebb teljesítmény mellé viszont könnyedebb kezelhetőség társul, így ezen gépeket hölgyek is kényelmesen használhatják. Az pedig, hogy motoros, vagy elektromos e a készülék, alapjaiban határozza meg a fűnyírást. Egy elektromos fűnyíró kisebb, akadálymentes terület karbantartására alkalmas. Könnyű ugyan használni, de a hálózati kábel jelentősen korlátozza a mozgásteret. Egy benzinmotoros fűnyíró ezzel szemben bokrokkal és fákkal övezett területen is bevethető. Általában nagyobb teljesítményre képes, s szabadabban használható.

Gereblye helyett fűgyűjtő kosár
Az állandó gereblyézés elkerülése érdekében válasszunk fűgyűjtővel rendelkező gépet. Ez igazán praktikus, hiszen a levágott füvet egy tartályban tárolja, így azzal nem nekünk kell bajlódnunk. Amikor fűnyírót vásárolunk ne felejtsük a fűgyűjtő kosár térfogatát is megnézni. A kis tartály gyakori ürítése bosszantó lehet, egy túl nagy pedig nehézkesebbé teheti a fűnyírást, ezért mindig, a géphez, a gyephez, és igényinkhez illő fűgyűjtőt válasszunk.

Önjáró fűnyírók
Ha valami igazán kényelmes megoldásra vágyuk egy önjáró fűnyíró tökéletes választás lehet. Ezek a szerkezetek a fűnyíró traktorokkal szemben nem tapossák le a füvet, viszont kevésbé stabilabbak. Ha pedig inkább manuálisan birkóznánk meg a gazzal, felejtsük el a kapát, és válasszunk egy kézi fűnyírót, vagy fűkaszát.

Az Extreme Digital széles körben kínál fűnyírógépeket. Benzines fűnyíró, és fűkasza között mindent megtalálsz amire csak szükséged lehet. A kategóriában megtalálhatók az Al-KoBlack & Decker, Bosch, Einhell, Fieldmann, GardenaSkil és más gyártók fűnyírói.