Szegélyvágók

Találatok: 55

Szegélyvágó a rendezett kertekért

A szegélyvágó kiváló eszköz a nehezen hozzáférhető gyepterület karbantartásához. Elektromos és benzines kivitelben is rendelkezésre állnak, így az igényeinknek leginkább megfelelő típust választhatjuk. Érdemes megfontolni a döntést és szem előtt tartani a készülékek különböző tulajdonságait annak érdekében, hogy a számunkra ideális fűszegélynyírót rendelhessük meg.

A kiválasztás során elsődleges kérdés, hogy elektromos vagy benzines készüléket válasszunk. Mindkét megoldás rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így nem lehet kijelenteni, hogy egyik típus jobb a másiknál. Érdemes figyelembe vennünk a saját igényeinket és mérlegelni, mely tulajdonságok fontosak számunkra. Az elektromos fűszegélynyírók mindig üzemkészek, könnyedén használhatók és jellemzően halk üzemeltetéssel rendelkeznek. Hátrányként viszont meg kell említeni magát a kábelt, amit minden egyes használat során húznunk magunk után és amire figyelnünk kell, ne kerüljön a rossz helyre. A benzines fűszegélyvágók esetében nincs ilyen gondunk, viszont ezek hangosabbak és minden egyes használat során gondoskodnunk kell a megfelelő üzemanyagról, illetve a kenést biztosító olajról. A két megoldás között jelentős különbség lehet a motorteljesítményben is. Az elektromos készüklékek jellemzően kisebb, a benzines motorral szerelt szegélynyírók jellemzően nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a megvastagodott szárú gazos területek vágására a benzines megoldás megfelelőbb, azonban a rendezett kertekben az elektromos készülékek kényelmesebb választást jelenthetnek.

A választás során érdemes arra is odafigyelni, hogy a motorfej állása milyen szögben használható. A mai modern készülékek között találunk olyan szegélyvágókat, amelyek dönthető és állítható fejjel rendelkeznek, így ezek kiválóan alkalmasak akár a meredek felületek gondozására is. A kiválasztásnál arra is figyelmet kell fordítani, hogy a tartónyél megfelelő hosszúságú legyen. Szerencsére a legtöbb készülék állítható nyéllel rendelkezik, akár fokozatmentesen is. Ezek segítségével könnyedén a saját testmagasságunkhoz igazíthatjuk a készüléket, így mindig kényelmesen dolgozhatunk. A minőségi termékek alumínium tolószárral rendelkeznek, így ezek a készülékek kellően könnyűek és kiváló egyensúlyt biztosítanak a pántoknak köszönhetően. Mindenképpen fontos tulajdonság a borításként használt műanyag minősége is. Magát a vágófelületet és a tartókarokat is ütésálló műanyag borítja, így nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan mozdulat következtében tönkretesszük a szegélyvágónkat. Ezek a nagyszerű készülékek ideális megoldást jelentenek a kert folyamatos gondozására. Segítségükkel akár percek alatt ápolttá és rendezetté tehetjük a kisebb gyepfelületeinket.