Külső merevlemez (74)

Összesen: 74
Rendezés

Találatok: 74

Legnépszerűbb termékeink

Külső merevlemez kiválasztása okosan

A külső merevlemezek árai néhány évvel ezelőtt még igencsak magasak voltak, mára viszont az egyik legolcsóbb adattárolási megoldásnak tekinthetők. Ha jelentős mennyiségű adatot szeretnénk tárolni és nem szívesen vesződünk a különböző lemezek írásával, akkor a külső merevlemez nagyszerű megoldással szolgál. A kiválasztásnál néhány tulajdonságot érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy a számunkra legoptimálisabb döntést hozhassuk meg.

A külső merevlemezek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amivel egy beépített háttértároló nem versenyezhet. A legfőbb előnyük a mobilitás, hiszen könnyedén magunkkal vihetjük és másik számítógéphez csatlakoztathatjuk őket. A beüzemelésük sem vesz igénybe jelentősebb időt, szinte csak csatlakoztatnunk kell a megfelelő módon. A számos előnyös tulajdonság mellett azonban meg kell említeni azokat a jellemzőket, amelyek esetleg hátrányként jelentkezhetnek. Két azonos minőségi kategóriába tartozó merevlemez közül valószínűleg a hagyományos belső merevlemez képes némileg gyorsabb adatelérést biztosítani, ennek ellenére rendeltetésszerű használat mellett a külső merevlemezekre tökéletes háttértárként tekinthetünk. Ha szem előtt tartjuk, hogy a kiválasztott külső merevlemez gyors legyen, kellő tárkapacitással rendelkezzen, illetve lehetőség szerint alacsony zajszinttel működjön, akkor bizonyosan szerencsés döntést hozunk.

Érdemes szem előtt tartani olyan szempontokat is, mint a külső merevlemez talpazata, illetve annak borítása. A minőségi termékek esetében rendszerint gumírozott lábakkal találkozunk, amelyek tökéletesen elnyelik a működésből adódó vibrációt. Megfelelő talpazat nélkül a külső merevlemezek vibrációja az asztallapon halk búgó hangot eredményezhetne. Maga a külső merevlemez zajszintje is alacsony, így rendes működés esetén nem kell attól tartanunk, hogy zavaró lehet.

Érdemes néhány szót ejteni a dizájn kérdéséről is. A korszerű külső merevlemezek igazán szépek, habár maga a szépség minden esetben szubjektív. Ma már jellemzők a minimalista megjelenéssel készült igényes kialakítású külső merevlemezek, amelyek sok esetben fémes házzal rendelkeznek. Ezeket nem kell rejtegetnünk, hiszen külső megjelenésükben igazán szépek, igazi ékszerdobozok.