Pendrive (121)

Összesen: 121
Rendezés

Találatok: 121

Legnépszerűbb termékeink

Amit a Pendrive vásárlás előtt tudni érdemes

Sokan az interneten elérhető felhőn tárolják a legtöbb adatukat, azonban még ma sem feledkezhetünk meg a Pendrive előnyeiről. Ez az USB-s tároló olcsó megoldást jelent, miközben gyorsan és hatékonyan tudjuk kezelni a személyes vagy munkahelyi fájljainkat. Nem véletlen, hogy rengeteg ember szereti a pendrive-ot, azonban nem mindegy, hogy melyiket vesszük le a polcról.

Mekkora legyen a Pendrive tárkapacitása?
Az első és legfontosabb kérdés, hogy mekkora tárkapacitásra van szükségünk. Egy dokumentum mindössze pár kB helyen is elfér, miközben a jó minőségű fényképek mérete könnyedén meghaladja az 5 MB-ot is. Ha inkább a filmezők csoportjába tartozunk, akkor azonnal több GB-ban kell gondolkodnunk. Minél nagyobb méretet választunk, annál több minden fog ráférni.

Ha csak dokumentumokat tárolnánk, akkor megelégedhetünk a 8 GB memóriával, a képekhez válasszuk legalább a 64 GB méretet, viszont, ha még több fájlt akarunk tárolni, akkor bátran menjünk efölé. Az árak a méret szerint változnak, de még mindig olcsóbb, mint egy felhő előfizetés.

Mit kell tudni a sebességről?
A Pendrive sebessége alapján általában 2.0 vagy 3.0 szabványú elnevezést kapott, bár az utóbbi években néhány újdonság is érkezett. Ha jól akarunk tudni választani, akkor ismernünk kell ezeket a számokat, mivel innen tudjuk meg a gyorsaságot. Mihez kell sebesség? Amikor a tárolót csatlakoztatjuk a számítógéphez, akkor valamilyen fájlt akarunk egyik helyről a másikra vinni. Ennél a pontnál lép érvénybe a másodpercenkénti fájlátvitel sebessége. Az USB 2.0 általában 480 Mbps, az USB 3.0 általában 625 Mbps adatátviteli sebességre képes.

A legújabb szabványok szerint választhatunk USB 3.1, de akár 3.2 sebességet is, ami 10 Gbit előnyt jelent másodpercenként, tehát megduplázza a 3.0 sebességét. Természetesen ezt csak akkor tudjuk kiélvezni, ha a gépünk támogatja az új szabványt.

Figyeljünk a legújabb Pendrive csatlakozókra!
Amikor Pendrive-ról beszélünk, akkor meg kell említenünk a csatlakozót is. Pár évvel ezelőtt szinte csak a hagyományos USB csatlakozót tudtuk beszerezni, azonban a számítógépek fejlődnek, változnak, ami a bemenetet is érinti. Egyre több embernek van szüksége a Type-C konnektorra, ami szimmetrikus formájával mindkét irányban csatlakoztatható. Alternatív megoldásként beszerezhetünk különböző adaptereket, hogy a telefonhoz és a tablethez is könnyedén használhassuk.

Vásárlás előtt gondoljuk végig, hogy mire fogjuk használni. Az Extreme Digital webáruházban minden lehetőséget megtalálsz, legyél professzionális vagy kezdő felhasználó. A vásárlói vélemények újabb segítséget adnak a döntés meghozatala előtt, hogy a legjobb Pendrive kerüljön a birtokodba.