Hálózati eszköz (410)

Összesen: 410
Rendezés

Találatok: 410

Legnépszerűbb termékeink

Az internetezéshez szükséges hálózati eszközök!

Az internetezéshez számos hálózati eszköz közül válogathatsz a webáruház kínálatából. Ha még kényelmesebbé és gyorsabbá szeretnéd tenni akár a munkahelyen, akár otthon, tisztában kell lenned, hogy melyik eszköz mit nyújt a számodra. Ha nem vagy tisztában ezekkel a dolgokkal, érdemes előtte tájékozódni. Többféle megoldás létezik a fennálló céljaid megvalósításához.

A hálózati eszköz tulajdonságai
Az árak mellett a legfontosabb szempont, hogy melyik hálózati megoldást szeretnéd használni, vagyis mire van szükséged. Jelerősítőre, adapterre, hálózati adattárolóra, switch-re vagy routerre, vagy csak hálózati kártyára és egyéb kiegészítőkre.

A külső megjelenésük nem a legfontosabb tulajdonságuk, inkább az, hogy mit tudnak nyújtani, továbbá mennyire praktikusan lehet elhelyezni. Például, egy routernél falra is tudod szerelni, és nem szükséges közvetlen, a modem közelébe tenned, vagy egy USB stick, egyszerűen csak behelyezed a számítógép USB bemeneti nyílásába.
Találsz olcsó és egészen drága eszközöket is, melyet már több tényező is meghatároz azon kívül, hogy az egyes eszközök mire jók. Például, az adat átviteli sebesség, felbontás, vagy hogy vezeték nélküli-e.

A hálózati eszközök szerepe
Mindegyik eszköznek más szerepe van, például segíthet, az internethez történő csatlakozásban, hogy otthonod bármely pontján kényelmesen elérd, vagy akár magaddal vidd bárhová (pl. mobil wi-fi SIM kártya foglalattal).

Az otthonod internetmegosztására nagyon jó megoldás a wifi-router, ami olyan hálózati eszköz, ami vezeték nélküli, mikrohullámú kommunikációt biztosít a modemed, és bármely egyéb internetezésre alkalmas eszközöd között. Ezeken az eszközökön különféle számban találhatóak csatlakozási portok, melyeket közvetlenül csatlakoztathatsz a tv-hez, vagy akár egy hangprojektorhoz. A wi-fi jelét még fokozni is tudod, ha jelerősítőt használsz még nagyobb hatótávolságú és erősségű lesz.

A másik igen egyszerű módja az internet megosztásnak az usb hálózati adapter használata, melyet közvetlenül csatlakoztathatsz számítógépedhez vagy laptopodhoz úgy, hogy közben, akár még két vagy több számítógépet is összekapcsolhatsz.

Természetesen, léteznek más hálózati eszközök is, ilyen pl. a Nas szerver, ami egy hálózati adattároló. Az access point eszközök, mellyel már nagyobb hatótávolságban is meg lehet osztani az internetet bárhol (kint és bent is), továbbá egyéb, hálózati kártyák és kiegészítők, valamint modemek.

Melyik a jó hálózati eszköz?   
Mielőtt kiválasztod a webáruház kínálatából a számodra szükséges eszközt, gondold át a leírtak alapján, mi az, amire igazából szükséged lehet. Befolyásolhatja döntésedet, pl. az ár, méret, forma, portok száma, adat átviteli sebesség, kapcsolódás módja stb. Mindegyik hálózati eszköz célja egy és ugyanaz, megkönnyíteni és egyszerűbbé tenni a modem és az internetelérése használatos eszköz közötti kapcsolatot.