Router (94)

Találatok: 94

Legnépszerűbb termékeink

Router a gördülékeny kommunikációért

Ha meg akarjuk osztani a kapcsolatot eszközeink között, elengedhetetlen egy jó router. A magyarul csak útválasztó néven ismert eszköz, a hálózat kiépítése mellett az internet megosztására is alkalmas. Ez a funkció a mai WiFi eszközök uralta világban, szinte lételem. Válassz tehát a Extreme Digital router kínálatából, hogy készülékeid naprakészek lehessenek!

Vezeték nélküli szabvány
Az IEEE szervezet több évvel ezelőtt, 1997-ben adta ki az első vezeték nélküli szabványát, ez volt a 802.11. Azóta több szabvány megjelent, majd elavult. Ilyenek a 802.11a, vagy a 802.11b. Bár csúcskategóriásnak a legújabb 802.11ac mondható, jelenleg, jó ár-érték arányával a 802.11n típusú szabvány a legelterjedtebb. Bár utóbbiak gyors és megbízható működést garantálnak, WiFi router vásárlás esetén azt is vegyük figyelembe, hogy az eszközeink milyen szabványokat támogatnak, nehogy kompatibilitásbeli problémákba ütközzünk!

Milyen frekvencián működik a router?
Router frekvencia tekintetében két sávról beszélhetünk, ezek a 2,4 GHz és 5 GHz-es frekvenciák. A single band routerek egy, a dual band routerek pedig mindkét csatornán képesek üzemelni. Mivel a 2,4 GHz-es tartomány igencsak leterhelt, több eszköz, (pl.: a bluetooth) is ezt használja, így zavaros lehet a kommunikáció. Ennek kiküszöbölése érdekében jó, ha a választott készülék az 5GHZ-es frekvenciatartománnyal is elboldogul. Erre a legtöbb IEEE 802.11.n-es, vagy az után gyártott eszköz képes. De itt is figyeljünk, hogy készülékeink is támogassák ezt a frekvenciát, mert ellenkező esetben, semmire sem megyünk a kétsávos router-rel.

11 vagy 400 mbps
Hogy a munkamenet gördülékeny legyen, sebességre van szükség. Nem mindegy, hogy a wifi jelerősítő mekkora adatátviteli sebességre képes. Az elavult, és korszerűtlen „b” szabványú router például, a mai szemmel használhatatlannak tűnő 11 mb/s sebességgel dolgozott. Ezzel szemben egy „n”-es már a 150-300 mb/s sebességet is eléri, míg az „ac” típusúak akár 400 mb/s feletti sebességre is képesek.

Biztonság, titkosítás
Ha nem vigyázunk adataink egy szempillantás alatt illetéktelen kezekbe kerülhetnek. A router csatornáit nem csak azért kell titkosítani, nehogy a szomszéd is a mi WiFi eszközeinken szörföljön. A gyenge hálózati hitelesítések és titkosítások percek alatt feltörhetők. Ennek elkerülése végett különböző biztonsági megoldás közül választhatunk. Ez lehet például DES, WPA2 titkosítás vagy valamilyen tűzfal. Ha ezek közül kiválasztottuk a számunkra megfelelőt, következő lépésként meg kell adnunk egy jelszót. Fontos, hogy nem elég, ha maga a hitelesítés erős, a jelszónak is kellően bonyolultnak kell lennie. Ne adjunk meg túl rövid, vagy túl egyértelmű jelszavakat, s időnként változtassuk meg!

Router extrákkal
Egy router számos extra funkcióval is rendelkezhet. Extrának számíthat, ha a készülék több WiFi antennával rendelkezik, mellyel kibővíti hatáskörét; egyszerre több hálózatra is képes felcsatlakozni, így igény szerint eltérő beállításokat lehet rajta alkalmazni. Némely router USB porttal is fel van szerelve, amire például nyomtatót is csatlakoztathatunk.

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!