Alkategóriák

Alaplap (86)

Alaplap (86)

Összesen: 86
Rendezés

Találatok: 86

Legnépszerűbb termékeink

Milyen alaplapra van szükséged?

A számítógép lelke az alaplap – ha az alaplap árak között böngészel és a legjobb minőségű alkatrészeket keresed, jó helyen jársz. Az Extreme Digital kínálatában számtalan alaplap, más számítógép-alkatrész, illetve gamer alaplapok közül válogathatsz. Ha jól választasz alaplapot, az akár még akkor is hű társad lehet, amikor már számítógéped szinte minden más egyéb alkatrészét lecserélted.

Személyre szabott szolgáltatások
Tökéletes alaplap nincs, és olyan sem létezik, amely mindenki számára ugyanúgy megfelelne; hiszen attól függően, mire szeretné használni a számítógépet, más-más szolgáltatásokra lehet szüksége. Az alaplap nevében nem hiába szerepel az „alap” szó, hiszen ez az a számítógép-alkatrész, amely meghatározza a számítógép fő paramétereit, például a teljesítményt vagy a bővíthetőséget. Alaplap vásárlásnál figyeljünk rá, hogy az adott alkatrész mindent tudjon, amire szükségünk van, de olyan funkciókért, amelyeket sosem fogunk kihasználni, ne fizessünk. Ha az alábbiak alapján választunk – például gamer – alaplapot, sok pénzt megtakaríthatunk a felesleges funkciókon.

Az alaplap mérete
Az alaplap mérete határozza meg, mekkora gépet tudunk építeni. Az ATX lapok mellett micro ATX lapot vagy mini ITX lapot is választhatunk; ezek esetén sem kell kompromisszumot kötnünk a bővíthetőséget illetően.

Vezérlők
Az alaplap felületén helyet kapó különböző vezérlőkkel, mint a RAID szolgáltatással, a LAN-nal, a hangkodekekkel, a SATA-val és a wifi-vezérlővel kapcsolatban gondoljuk át, melyekre van szükségünk. Ezek mindegyike megtalálható egy mai középkategóriás alaplapon, azonban nem feltétlenül fogjuk kihasználni őket. Például egy asztali PC-nél nem feltétlenül van szükség wifire, egy 6 csatornás hangkodek is elég lehet 9 helyett, illetve 4-5 USB-csatlakozónál sem kell általában több.

Kompatibilitás
Az alaplap a gép jelenlegi többi alkatrészével is kompatibilis kell legyen. Gondoljuk át, a gép fejlesztésekor mely régi komponenseket kívánjuk megtartani; illetve azt is, hogy meddig tervezünk ezzel a géppel, és mikor szeretnénk majd ismét fejleszteni. Mielőtt letennénk a voksunkat egy adott platform mellett, tájékozódjunk afelől, várható-e rá frissítés a közeljövőben. Ha gamer alaplapot keresünk, kiemelten fontos, hány gigabyte memóriával tudjuk bővíteni a lapot, illetve milyen videokártyát tud kezelni.

Ha egy számítógép-összerakót keresel, ahol összeállíthatod a számodra tökéletes PC-t, nézz körbe az Extreme Digital kínálatában, és válassz a különböző funkciókat kínáló, különböző csatlakozókkal ellátott alaplapok és gamer alaplapok közül! Ha saját magad szeretnéd összeállítani a saját asztali számítógéped, választékunkban más PC-alkatrészeket is találhatsz.