Szaküzlet információk!

Üzleteink 2021. április 7-től újra a megszokott nyitva tartással és szolgáltatásokkal várnak! Részletekért kattints ide!

Hűtő (93)

Összesen: 93
Rendezés

Találatok: 93

Legnépszerűbb termékeink

Számítógép hűtők

Mivel a számítógép egy elektromos eszköz, működése során hő keletkezik, így természetesen szükség van a gép megfelelő hűtésére is. Amennyiben ez nincs szakszerűen megoldva, a melegedés a gép instabilitásához, lassulásához vagy végső meghibásodásához is vezethet.

A számítógépházban elhelyezett ventilátorok megfelelő légáramlást képesek létrehozni, hiszen egy lezárt környezetben helyezkednek el, ami lehetővé teszi a levegő megfelelő áramlását és a hatékony hűtést. Amikor a számítógép oldalát kinyitjuk, ez a légáramlat megszűnik, és  a hűtés hatékonysága sem lesz megfelelő. A ventilátorok elhelyezésénél figyeljünk arra, hogy a ház elején lévő szellőzőnyílásnál is helyezzünk el egy befele fúvó ventilátort. Ez a nyíláson keresztül hideg levegőt hoz be a házba, és a komponensek fölé fújja azt. A ház hátuljára pedig egy kifele fújó típust kell elhelyezni, ez a meleg levegő kiáramlását teszi lehetővé.  

A számítógépes alkatrészek hűtéséről a hűtőborda gondoskodik, valamint a hűtőventilátor, ami a légmozgást biztosítja. Az előbbi a passzív, míg az utóbbi az aktív módja a hő elvezetésének. Léteznek dupla hűtők is, amelyek két külön ventilátorral rendelkeznek. Ez azért előnyös megoldás, mert ha az egyik meghibásodik, a másik még mindig elegendő levegőt biztosít a processzor hűtéséhez. A processzor típusának megfelelő hűtőt kell választanunk. Ebben az esetben vegyük figyelembe foglalatának típusát és a hőleadási teljesítményét, azaz a TDP értékét. Manapság nagy eséllyel találkozunk olyan hűtőmegoldásokkal, amelyek több foglalattípussal is kompatibilisek.

Ha érzékenyek vagyunk a ventilátorok által keltett zajra, akkor vásároljunk olyan típust, amely csökkentett hangkibocsátással rendelkezik. Ezek kifejezetten halk készülékek, amelyek nem zavarnak minket.

A vízhűtéses ventilátorok
A vízhűtéssel működő ventilátorok igen közkedveltek, hiszen már elérhető áron tudjuk őket megvásárolni. A vízhűtéses megoldás mára már nagyon sokat fejlődött, hiszen nagyon jó megoldást jelent minden géptípushoz. Ezek nem csak hatékonyak, de nagyon vonzó külsővel is rendelkeznek. Vásárlás előtt azonban érdemes alaposan körbejárni a témát, hogy később elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

A számítógépház határozza meg, hogy milyen vízhűtést tudunk beépíteni. A léghűtéses megoldásnál a toronyhűtők magassága a fontos szempont, a vízhűtésnél viszont a radiátor méretét kell leellenőrizni. A kisebb házak esetében, házon kívül is elhelyezhetjük azt. A radiátor mellett a csövek elvezetésére és azok hosszára is külön figyelmet kell fordítani. A tartályt a gépen belül kell elhelyezni. Vannak olyan rendszerek, amelyeknél a processzorblokkba vagy a radiátorba integrálják.

Az ilyen típusú hűtésnél a rendre és a látványra is oda tudunk figyelni, hiszen vannak olyan megoldások, amelyek átlátszó csöveket és tartályt használnak. Ezeknél játszani tudunk a látvánnyal, hiszen a folyadékot színezni is lehet, és ha a tartály is meg van világítva, egy igazán egyedi gépház-belsőt tudunk kialakítani.