DDR3 memória (66)

Összesen: 66
Rendezés

Találatok: 66

Legnépszerűbb termékeink

Memória vásárlási tanácsok

Úgy érzed, a géped teljesítménye kezd kevés lenni igényeid maradéktalan kiszolgálásához? Több memóriára van szükséged? Akkor nézz körül az Extreme Digital webáruházban, és válassz memóriakínálatából! A DDR2, DDR3 memória, DDR4 és notebook memóriák között mindent megtalálsz.
 
Kompatibilitás, pontos választás
A számítógép működését, sebességét nagyban befolyásolja a memória. A hibátlan működéshez elengedhetetlen a megfelelő RAM. De milyen is az a megfelelő? Ez felhasználó függő. Igényesebb programok futtatásához nagyobb memóriára van szükség, azoknak azonban, akik csak alapfeladatok ellátására használják gépüket, felesleges drága memóriára költeni. A memóriavásárlás legfontosabb szabálya azonban még ennél is előbbre való, mégpedig hogy pontosan olyan RAM-ot válasszunk, mellyel gépünk kompatibilis! Ellenkező esetben a megvásárolt eszköz használhatatlan lehet.
 
Memória foglalat
A piacot jelenleg négy fő memória típus uralja. Ezek a DDR RAM, a DDR2, DDR3 RAM, valamint a DDR4 memória. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb szám szerepel a névben, annál gyorsabb a RAM. Ez a fejlesztéseknek köszönhető, hiszen minden újabb szám egy fiatalabb, újabb tervezésű modellt takar.
 
Milyen frekvencián ketyeg a RAM?
Miután kiválasztottuk a megfelelő memória foglalatot, nézzük át a választott darab tulajdonságait! Az egyik legfontosabb tulajdonság a frekvencia, azaz az a sebesség, amellyel a CPU-val kommunikál. Itt is érvényes az a szabály, hogy minél nagyobb annál jobb. Ügyeljünk azonban arra, hogy gépünkön lévő memória órajel ne legyen magasabb, minta a választott RAM-é, előfordulhat ugyanis, hogy az így nem fog működni.
 
Memória kapacitás
A másik fontos dolog a memória kapacitása. Ez 512 MB-nál kezdődik, de a jó teljesítmény érdekében, ha lehet ne állapodjunk meg 1 GB alatt. Minél nagyobb az adott memória kapacitása, annál több adatot képes tárolni. Memóriából pedig sosem elég – tartja a mondás, de ahogy fentebb is említettük, ne adjunk ki pénzt feleslegesen. Ha nem futtatunk nagy rendszerigényű programokat, kevesebb számítógép memória is elegendő lehet. A bővítésnél érdemes tudni, hogy azt párosával érdemes végrehajtani. Ha ugyanis páratlan számú memóriamodulunk van, azzal kiiktatjuk a többszálú adatfeldolgozást, mely így a várt gyorsulás helyett, lassulást eredményezhet.