Számítógépház (197)

Összesen: 197
Rendezés

Találatok: 197

Legnépszerűbb termékeink

Számítógépházak

A számítógépház a PC konfiguráció fontos tartozéka. Ez egy olyan része számítógépünknek, amellyel fizikailag is kapcsolatba kerülünk. Ez határozza meg azt a benyomást, amit a számítógépünk kelt, ezáltal befolyásolja környezetünk megjelenését is. A számítógépház akkor mondható jónak, ha kényelmes hozzáférést biztosít a felhasználója számára, könnyű hozzáférni a csatlakozókhoz és vezérlőelemekhez és hatékonyan vezeti a hőt is. Nagyon fontos tényező továbbá, hogy működés közben ne rezegjen. Valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy a ház mekkora, mennyi helyet foglal és hogy milyen külső jegyekkel rendelkezik. A méret nagyon lényeges, hiszen  olyat kell választani, ami kényelmesen elfér a kiszemelt helyen, valamint a bele kerülő komponensek is elférnek benne. Méretük alapján a házakat mini, midi (közepes) és nagy tornyokra osztják. Emellett vannak fekvő formátumú típusok is. Manapság már bő kínálattal találkozhatunk a piacon,  így biztos mindenki megtalálja a saját ízlésének és igényének megfelelő számítógépházat.

Big Tower, nagy torony számítógépházak
A nagy torony elnevezésű számítógépházak kiválóan alkalmasak a legnagyobb teljesítményű PC konfigurációk megépítéséhez. Előnyük, hogy méretük miatt bőséges hellyel rendelkeznek, így az esetleges bővítések számára is  elegendő teret biztosítanak. Kezelésük emiatt igen egyszerű. Az ilyen típusú házak kiváló hűtési lehetőségekkel is rendelkeznek, mivel az összes típus közül, ők rendelkeznek a legnagyobb térrel. Akár 10 vagy még annál is több ventilátor is elfér bennük. Ennek köszönhetően alacsonyabb az alkatrészek túlmelegedésének és meghibásodásának az esélye is. Még az eATX formátumú alaplapokat is támogatják. Ahogy a nevük is mondja, ezek igen magas számítógépházak, így vásárlás előtt mindenképp fontos elterveznünk, hogy hova is fog kerülni az adott darab. Kiválóan alkalmasak nagyteljesítményű irodai és gamer számítógépekhez is.

Midi Tower, midi torony számítógépházak
A  midi számítógépházak is kiválóan alkalmasak a nagyteljesítményű számítógépek számára. Akár otthoni és céges felhasználásra is megfelelnek. E típus előnye, az előbbivel szemben, hogy könnyedén elfér az asztal alatt is, így nem igényel annyi helyet sem. Elegendő teret biztosítanak a felszabaduló hő elvezetésére is.

Mini Tower, mini torony számítógépházak
Mini torony, ahogy a neve is mondja, egy kisebb, mini számítógépház verzió. Egyszerű PS konfigurációkhoz tökéletesen alkalmas. Olyankor érdemes ilyet vásárolni, ha a jövőben nem szeretnénk semmilyen komponenssel sem bővíteni számítógépünket. Ennek ellenére tökéletesen elférnek benne a szükséges felszerelések. Mivel nem alkalmas több ventilátor elhelyezésére, így olyan komponensekkel érdemes felszerelni, amelyek nem termelnek olyan sok hőt. Méretéből adódóan kényelmesen elfér az asztal alatt. Támogatja a Micro ATX formátumú alaplapokat is.

Asztali számítógépházak
Az ilyen típusú házak fekve vannak elhelyezve az asztalon, így a monitor is elhelyezhető rá. Ennek előnye, hogy helytakarékos, hiszen szabad marad az asztal alatti hely. Továbbá könnyű hozzáférhetőséget is biztosít a vezérlőelemekhez és csatlakozókhoz. Irodai és otthoni használatra is alkalmas.

Mini ITX számítógépház
Amennyiben egy kisebb számítógép számára keresünk házat, a Mini ITX tökéletes választás. Olyan célokra tervezték, ahol nincs nagy igény a PC teljesítményével kapcsolatban. Kis mérete miatt, kis helyiségekbe, kisebb irodákba tökéletesen megfelel. Ebbe Mini ITC formátumú alaplap való.