TV tuner (3)

Összesen: 3
Rendezés

Találatok: 3

Legnépszerűbb termékeink

TV tuner - Tévézés számítógépen

Ugye milyen nagyszerű kedvenc számítógépes tartalmainkat nagyképernyős televíziónkon viszont látni? Képzeljük el ezt fordítva! A Tv tuner lehetővé teszi, hogy kedvenc műsorainkat számítógépünkön tekintsük meg.
 
Megfelelő jel kódolás
A piacon rengeteg Tv tuner van forgalomban. Hogy pontosan melyiket válasszuk, az nagyrészt attól függ, hogy az adott eszköz milyen jeleket támogat. Erről, az esetleges problémák elkerülése végett pontosan tájékozódjunk! Ezt megtehetjük a gyártói oldalon, vagy a mellékelt ismertetőkön, útmutatókon.
 
Külső, vagy belső tuner
Alapvetően kétféle, külső, illetve belső TV tuner létezik. A belsőt a számítógépbe kell integrálni, míg egy külső TV tuner, mint egy pendrive, egyszerű, alkalomszerű használatot biztosít.
 
Digitális műsorszórás
Választásunkat az is meghatározhatja, hogy analóg vagy digitális szóráshoz keresünk TV tuner eszközt. Mivel az analóg sugárzás jó pár éve nem él, így egyértelműen digitális TV tuner a nyerő.
 
Tv tuner fajták
Fajtáját illetően is többféle TV tuner létezik. Itt DVB-S2, DVB-C, illetve DVB-T tuner -ről beszélhetünk. Az első, műholdról sugárzott jelek vételére alkalmas, a DVB-C a digitális kábeles adásokra specializálódik, a DVB-T vevő pedig, a legelterjedtebb - a digitális földfelszíni adásokat fogja.
 
Tv tuner USB csatlakozóval
Egy Tv tuner küllemében általában egy pendrive-ra hajaz. Ez csatlakozásában is megmutatkozik, leggyakrabban ugyanis USB csatlakozóval van ellátva. Egy USB TV tuner igazán kényelmesen használható. Csak csatlakoztatjuk a számítógép USB perifériájához, s már böngészhetünk is kedvenc TV csatornáink között.
 
Extra funkciók és kiegészítők
Az egyszerű számítógépes Tv nézés mellett, a TV tuner olyan funkciókat is felkínálhat, mint a felvétel, műsorújság, vagy rádió hallgatás. A készülékhez kaphatunk távirányítót is, így akár a szoba másik sarkából is kezünkben lehet az irányítás.

Az Extreme Digital kínálatában megtalálhatod a számodra legalkalmasabb Tv tuner-t, mellyel egyszerűen nézhetsz élő TV műsorokat a számítógépeden.