Monitor

Találatok: 1

Legnépszerűbb termékeink

A monitor választás szempontjai

Mikor monitort vásárol az ember, nem árt körültekintőnek lennie, hiszen jó esetben hosszú éveken keresztül fogja nézni. Hogy a választott monitor a lehető legteljesebben kiszolgálja igényeinket, a leggyakoribb felhasználási területhez kell igazodnunk, nem mindegy ugyanis, hogy játékra, munkára vagy filmezésre használjuk. Ha lehetséges, minden tulajdonságot e szerint vegyünk szemügyre!

A monitor mérete
A jellemző mustra tálán egy viszonylag egyszerűnek tűnő kérdéssel indulhat. Ez nem más, mint a monitor mérete. Körülbelül 17 és 34 hüvelyk között válogathatunk. Itt főként a rendelkezésre álló hely a mérvadó, jó tudni azonban, hogy a méretet és az ár egyenes arányosságban vannak egymással, így a monitor árak a centiméterekkel együtt növekednek. Ha elegendő hely és pénz is rendelkezésünkre áll egy óriás képernyő beszerzésére, ügyeljünk rá, hogy a nagy méret mellé nagy felbontás társuljon, mert ellenkező esetben képminőségromlás fordulhat elő.

Felbontás
Ezzel el is érkeztünk a következő sarkalatos ponthoz, mely nem más, mint a felbontás. Mára már sokaknak a HD felbontás is kevésnek bizonyul. A gyártók egyre nagyobb pixelsűrűséggel dobálóznak, s megjelentek a QHD, 4K-s felbontások. Bár nagyobb felbontás szebb, részletesebb képeket eredményez, ne dőljünk be azonban a nagy számoknak, ugyanis van az a tartomány mely felett a szem már nem is érzékeli a különbséget, így az csak árban érezhető.

A monitor válaszideje
Főként gamerek számára lehet fontos a válasz idő. Ezt milliszekundumban szokás megadni, s arról árulkodik, hogy a monitorok milyen gyorsan képesek egy pixel színét megváltoztatni. Minél kisebb számértéket látunk, annál gyorsabb a folyamat. Ez a játékokon kívül a filmek világában is előnyt jelenthet.

LCD vagy LED monitor?
Becsapós a kérdés, hiszen a két elnevezésnek nincs köze egymáshoz. Pontosabban nem egy kategóriába tartoznak. Az LCD a monitor típusa a LED pedig annak világítástechnikájára utal. Egy LED monitor nagyobb fényerőt, szélesebb színskálát biztosít.

Milyen készülékhez szeretnénk monitort?
Van különbség számítógép monitor és tv monitor között is. Figyeljünk rá, hogy mihez szeretnénk csatlakoztatni a készüléket, hogy biztosan rendelkezzen megfelelő interfésszel! Néhány monitor vezeték nélküli kapcsolatra is ad lehetőséget, így nagyobb mozgástérrel is rendelkezik.

Mire figyeljünk még?
Hogy a monitorunk valóban tökéletesen pompázatos képekkel szolgáljon, megfelelő kontrasztaránnyal és fénysűrűséggel kell rendelkeznie. Jó, ha a készülék matt képernyővel van ellátva, mert az biztosan nem fog tükröződni. Ha pedig IPS monitor kerül a szemünk elé, biztosak lehetünk benne, hogy az teljes betekintési szöggel szolgál. Választhatunk érintőképernyős monitort is, sőt olyat is mely olyan extra funkciókkal rendelkezik, mint az elforgatható képernyő, vagy a 3D-s megjelenítés.

Az Extreme Digital kínálatában számos, minőségi, és olcsó monitor várja, hogy hazavidd és gyönyörködj benne. Nézz körül ajánlataink között, és találd meg a számodra legideálisabbat!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.

 

Extra Garancia Prémium

A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Ha töréskár biztosítást is szeretnél, akkor ezt a csomagot válaszd!