Notebook (363)

Találatok: 363

Legnépszerűbb termékeink

Laptop vásárlás főbb szempontjai

Ha notebook vásárlásra adjuk a fejünket, először határozzuk meg milyen típusú készülékre van szükségünk, azaz pontosan mire fogjuk használni a gépet!

E tényező mentén több kategóriára oszthatjuk a laptopokat. Rögtön az első fontos kérdés, hogy otthoni használatra, vagy mindennapi hordozásra tervezünk. Itt főként a méret és a súly mérvadó, de a felhasználás sokszínűsége tovább bonyolíthatja a dolgokat. Lehet ugyanis otthoni használatra szánt notebookot hétköznapi, belépő szintű feladatok ellátására használni, és lehet nagy rendszerigényű gamer PC-ként igényt tartani rá. Az elkövetkezendő szempontok alapján mindvégig tartsuk szem előtt, hogy milyen sorsot szánunk laptopunknak!

Kijelző és méret
Mint mobilis eszköz, egy notebook fontos tulajdonsága a méret. Ezt a gyártó (HxMxSz arányban) centi vagy milliméterben adja meg, de egyszerűbb, ha a hüvelykben megadott képernyő méretet vesszük alapul, mely alapján következtethetünk a tényleges méretekre.
A 11-13”-os kategória kis méretnek tekinthető. Abszolút hordozhatóság jellemzi, a legzsúfoltabb helyeken is kényelmesen használható. Középkategóriába tartoznak a 14-16 hüvelykes laptopok, ezek az átlag felhasználói igényekhez igazodva, kompromisszumot teremtenek a mobilitás és a vizualitás között. 17” felett pedig már a megjelenítésé a főszerep. Az ekkora kijelzőjű laptopok élethű, részletgazdag képekkel szolgálnak, mindazonáltal már kevésbé hordozhatók.

Anyaghasználat a minőség ismérve
Külső tulajdonságként az anyaghasználat mellett se menjünk el szó nélkül. Az alumínium vagy valamilyen matt műanyag borítással rendelkező laptopok masszívabbak, míg a fényes felületű, lakkozott darabok talán szebbek, de jóval kényesebbek is. A jó összeszerelés a minőség ismérve. Egy színvonalasan összerakott notebook kisebb eséllyel hibásodik meg.

Processzor: a notebook agya
A külső után a készülék belső tulajdonságaival is meg kell ismerkednünk. Szintén a felhasználási igényektől függ, hogy milyen processzorral rendelkező készüléket vásárolunk. A két legnagyobb gyártó az Intel és az AMD széles körben kínál processzorokat, minden igényre. Bár minél „jobb” a notebook processzora annál gördülékenyebb a használata, de egy nagyobb teljesítményű processzor többet fogyaszt, mely egy hordozható eszköznél kifejezett hátrányt jelent. Ráadásul egy komoly CPU miatt jelentősen növekednek a notebook árak, mely lehet, hogy később kihasználatlanság miatt nem térül meg. Figyeljünk tehát oda, hogy igényeinknek megfelelően válasszunk!

Memória igény
A processzorhoz hasonlóan szintén meghatározza a laptop működését, hogy mennyi memóriával rendelkezik. Minél több a RAM, annál hatékonyabb munkát garantál a gép. Míg egy 2 GB rendszermemóriával bíró készülék csak alapfeladatok ellátására alkalmas, addig egy nagy 16 GB-os, szinte korlátlan lehetőségeket tár elénk.

Jó videókártya a gördülékeny működésért
Az sem mindegy, hogy leendő notebookunk milyen grafikus vezérlővel rendelkezik. Egy integrált videókártya, bár kiválóan alkalmas hétköznapi feladatok végrehajtásához, komolyabb műveletekkel nehezen birkózik meg. A szaggatás, akadozás elkerüléséért érdemes beruházni, egy dedikált darabra, az ugyanis, jóval profibb minőséget garantál.

Az Extreme Digital kínálatában rengeteg akciós notebook várja, hogy gazdára találjon. Mindenféle méretű, teljesítményű, sőt különböző színű, fehér notebook -tól kezdve, színpompás laptopokig minden megtalálható.

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!