Ultrabook (0)

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen pontos találat sem! 

Legnépszerűbb termékeink

Ultrabook – Miben különbözik a hagyományos laptopoktól?

Nem mindenki számára egyértelmű, mi a különbség az úgynevezett ultrabook és a hagyományos laptop között. Néhány évvel ezelőtt a számítógépek piacát a hagyományos asztali számítógépek és a klasszikus laptopok jelentették, de mára új kategóriák jelentek meg, illetve új nevekkel kezdtük illetni azokat a gépeket, amelyek valamilyen tulajdonságukban jelentősen eltértek a megszokott gépektől. Így született az ultrabook elnevezés is, ami eltér ugyan a megszokott laptopoktól, rendkívüli különbséget mégsem tapasztalhatók.

Az ultrabook kategóriába tulajdonképpen vékony kivitellel rendelkező laptopok tartoznak, amelyek technikai felszereltségben felveszik a versenyt az erős laptopokkal. Esetükben a vékony kialakítás nem jelentette a képességek csökkentését, pontosabban fogalmazva a technológiai újításokat sikeresen alkalmazták annak érdekében, hogy az áhított vékony méret megvalósulhasson. A SSD kártyák sikeresen váltották a hagyományos merevlemezeket, így nem csak helytakarékos megoldással szolgáltak, hanem gyorsabb adatolvasási lehetőséggel is. Az új technológiának köszönhetően a tárkapacitás tekintetében sem kellett jelentős kompromisszumokat kötni, így minden adottá vált ahhoz, hogy az ultrabook sikeressé és keresetté váljon. A helytakarékosság érdekében olyan tartozékok maradtak ki a gépekből, mint a DVD meghajtó. Ezt az igényt a jelentős tárkapacitással rendelkező pendrive-ok, illetve a szélessávú internetelérés szinte teljesen pótolni tudták.

Összességében meg kell jegyezni, hogy az ultrabook elsődlegesen csak kialakításában és méretében különbözik a hagyományos laptopoktól. Mégis nagyszerű választást jelentenek abban az esetben, ha a mobilitás kiemelt jelentőséggel bír a munkánk során. Ha állandóan magunkkal kell vinnünk a gépünket, és akár az irodán belül is mindig a kezünkben van, az esetben egy ultrabook ésszerű választást jelent.