Lézernyomtató (17)

Összesen: 17
Rendezés

Találatok: 17

Legnépszerűbb termékeink

A megfelelő nyomtató kiválasztás

Otthonra vagy irodába, színes képekhez, vagy egyszerű szöveghez – egy jó nyomtatóra megéri beruházni. De milyen is a jó nyomtató? Ez természetesen igény szerint változik. Az alábbi szempontok azonban segítenek a megfelelő választásban.
 
Nyomtató típusok és felhasználási területeik
Elsőként azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú nyomtatót szeretnénk vásárolni. Ehhez tudnunk kell, hogy főként mire fogjuk használni a készüléket. Alapvetően három típust különböztetünk meg: ezek a mátrix nyomtató, a tintasugaras nyomtató, illetve a lézer nyomtató. A mátrix nyomtató főként számlák nyomtatására használható, zajos, de olcsó készülék. A tintasugaras nyomtatók csendesen végzik dolgukat, színes nyomtatásra is képesek. A lézer nyomtatók pedig az előzőektől eltérően porfestékkel dolgoznak, ezzel szebb eredményt biztosítanak.
 
Színes vagy fekete-fehér?
Azt is meg kell fontolnunk, hogy színes vagy fekete-fehér nyomtatóra van szükségünk. Persze az ember úgy gondolja egy színes nyomtató jobb, több lehetőséget kínál, de egy ilyen készülék jóval drágább, s ha csak évente egyszer nyomtatunk színesbe, akkor egyáltalán nem éri meg. Ha tehet nagyrészt egyszerű szöveget nyomtatunk egy megbízható fekete-fehér készüléket válasszunk, ha pedig képeket, színes ábrákat szeretnénk papírra nyomni, a színes nyomtatók között keresgéljünk.
 
Igénybe vétel, várható élettartam
A következő szempont, mely meghatározhatja választásunkat, hogy mennyire vesszük igénybe a gépet. Ha gyakran nyomtatunk sokat, mindenképp egy megbízható darabot kell keresnünk, mely bírja a terhelést. Lapköltség szempontjából erre egy lézernyomtató a legalkalmasabb. Arra is ügylejük, hogy ha ritkábban használjuk a készüléket, tintasugaras nyomtató esetén könnyen beszáradhat a tinta, sőt rosszabb esetben maga a nyomtatófej is.
 
Extra funkciók, multifunkciós készülékek
Az egyszerű nyomtatáson túl a gyártók számos extrát kínálhatnak a készülékeikhez. Ilyen lehet a szkenner, bluetooth, vagy a fax funkció. Vigyázzunk azonban a jól hangzó ígértetekkel, hiszen egy hétköznapi használatra szánt nyomtatóhoz, például semmi szükség faxra. Más kérdés, ha irodai, vállalati célra keresgélünk. Itt célszerű esetleg multifunkciós nyomtatót választani. Ebből is léteznek multifunkciós lézernyomtatók, illetve tintasugaras változati. S itt már elkélhetnek olyan plusz funkciók, mint a szkennelés vagy fénymásolás.
 
Nyomtató árak
Végül de nem utolsó sorban anyagiak terén is dűlőre kell jutnunk. A nyomtató árak jócskán eltérőek lehetnek. A drágább darabok, elviekben többet ígérnek, ráadásul költségeik a későbbiekben megtérülhetnek. Olcsóbb készüléknél fennáll a veszélye, hogy hiába volt olcsó maga a gép, ha tonert csak borsos összegért tudunk hozzá venni. Ha viszont pénztárcánk nem engedi, hogy több száz ezres készüléket vásároljunk, kénytelenek vagyunk az olcsóbb kategóriából választani, azonban ezek között is akadnak céljainknak megfelelő, megbízható darabok.

A nyomtatás minőségének hatása
Számos kutatás bizonyítja, hogy a nyomtatás minősége meghatározza az első benyomást, legyen szó egy önéletrajzról, egy üzleti ajánlatról, termékismertetőről vagy akár egy bemutatkozó levélről. Egy finn kutatás ennél is messzebb ment; magazinokat adtak az olvasók kezébe, akik elmondták a véleményüket. A rossz minőségű nyomtatásról azt gondolták, a képen szereplő birkák bundája piszkos, míg a jó minőségű nyomatokon szereplő állatokról azt hitték, valamely mediterrán ország legelőin szaladgálnak boldogan. Az alanyok hasonló különbségeket véltek felfedezni egy nőt ábrázoló fotóval kapcsolatban is; az egyiken fáradtnak és betegnek, a másikon energikusnak és társaságkedvelőnek bélyegezték. A két kép között csupán egyetlen különbség volt: a nyomtatás minősége. Akár már egy aprócska különbség is meghatározhatja, milyen első benyomást vált ki belőlünk egy nyomtatvány.

Az Extreme Digital kínálatában a wifis nyomtató és a színes lézernyomtató között, rengeteg készülék közül választhatsz. Különböző árú, típusú és funkciójú nyomtatók várják, hogy szolgálatba állhassanak. A kategóriában Brother, Canon, Hp, Kyocera, Xerox termékek is megtalálhatók.