Toner, patron (688)

Összesen: 688
Rendezés

Találatok: 688

Legnépszerűbb termékeink

Eredeti vagy utángyártott tintapatront válasszak?

A tintasugaras nyomtatók ma már igazán kedvező áron megvásárolhatók, azonban rendszeres használat esetén a felhasznált tintapatronok jelentős költséget jelenthetnek. Körbejárjuk a témát, mit érdemes tudni az eredeti és az utángyártott tintapatronokkal kapcsolatban és arra is fény derül, milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha csökkenteni szeretnénk a nyomtatás költségét.

Mindenekelőtt azt érdemes tisztázni, mit értünk eredeti nyomtató kellék alatt. Az eredetiség a tintapatronok esetében azt jelenti, hogy a gyártó megegyezik a nyomtató gyártójával, tehát a nem eredeti nem hamisítványt jelent, hanem utángyártott terméket. Az utángyártott termékeket tehát más gyártók állítják elő saját márkanevük megjelenítésével; ezek természetesen kompatibilisek valamely gyártó vagy gyártók termékeivel, amit természetesen jelölnek is a dobozokon. Az utángyártott termékek készítőire szigorú szabályok vonatkoznak; be kell tartaniuk a kompatibilitásra vonatkozó szabályokat, de az elkészült terméket nem tüntethetik fel eredetiként. Ha mégis eredetiként tüntetnék fel, abban az esetben hamisítványokról beszélnénk.

Érdemes tehát arról beszélni, hogy az eredeti és az utángyártott termékek között milyen minőségbeli eltérések lehetnek, minden esetben ajánlott-e az eredeti termékekhez ragaszkodnunk… Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a legmagasabb minőséget az eredeti tintapatronok és tonerek képviselik. Mivel ezek megegyeznek az eredetileg használt kellékanyagokkal, így a minőségük is azonos. Ezek választása esetén szembesülhetünk a legritkábban problémákkal. Az utángyártott termékek esetében némiképp nagyobb a valószínűsége a meghibásodásnak és a működésbeli problémáknak, azonban el kell mondani, hogy ezek a termékek ma más sokkal magasabb minőséget képviselnek, mint a korábbi években. A jobb utángyártott tintapatronok és tonerek képesek vetekedni az eredeti termékek minőségével és megbízhatóságával, így szerencsés választás esetén akár pénzt is spórolhatunk, hiszen az utángyártott termékek szinte minden esetben olcsóbbak. Ha számunkra a kapacitás, illetve a töltet mennyisége a legfontosabb kérdés, akkor e téren nem kerülünk közelebb a döntéshez, hiszen az eredeti és az utángyártott termékek kapacitása hasonló. A töltet mennyisége általában hasonló, az azonban előfordulhat, hogy a gyengébb minőség miatt az utángyártott tintapatronból több fogy. 

Mielőtt megválaszoljuk magunknak a kérdést, hogy eredeti vagy utángyártott terméket rendeljünk inkább, érdemes számba venni a legfontosabb szempontokat. El kell döntenünk, hogy megelégszünk-e az utángyártott kellékek által képviselt minőséggel vagy mindenképpen ragaszkodunk az eredeti patronok nyomtatási minőségéhez. Számba kell vennünk azt is, mennyire fontos számunkra az ár, szeretnénk-e spórolni néhány ezer forintot a nyomtatás költségén. Azt is gondoljuk végig, tartanunk kell-e a beszáradástól; ha csak titkán nyomtatunk, a tintasugaras kellékek hajlamosak a beszáradásra. Minél gyengébb minőségű a tinta, annál hamarabb száradhat be. Összességében ki lehet jelenteni, hogy a saját igényeink határozzák meg, melyik típus a szerencsésebb választás számunkra.