Billentyűzet (220)

Összesen: 220
Rendezés

Találatok: 220

Legnépszerűbb termékeink

A megfelelő billentyűzet kiválasztása

Lehet bármilyen, drága, okos, csúcskategóriás számítógépünk, semmire sem megyünk vele, ha nem tudjuk mivel irányítani. Ehhez egy megfelelő billentyűzet és egy egér szükséges. Az Extreme Digital áruházban rengeteg egér és billentyűzet várja, hogy kiegészítse számítógépedet. Nézz körül és válaszd ki az igazit!

Vezetékkel vagy nélküle
A tekergő, csomósodó vezetékek sokszor zavaróak lehetnek, nem beszélve a rövidségükből adódó kényelmetlenségekről. Ha fent említettek gyakran okoznak problémát, érdemes elgondolkodni egy vezeték nélküli billentyűzet beszerzésén. Ezek nagyobb kényelemmel szolgálnak, rugalmasabbak, mobilisabbak. Azonban ezeknek is van hátránya. A legtöbb ilyen klaviatúra ugyanis 2,4 GHz-es frekvenciatartományban működik, mely megzavarhat más rádiós eszközök (pl.: WiFi) működését.

Magyar kiosztású billentyűzet
A vezetékes, vagy a nélküli kivitel mellett, fontos lehet a billentyűzet kiosztása, azaz, magyarosan vannak-e elosztva betűi. Aki sokat gépel annak felettébb zavaró lehet, például a fn billentyűvel való folyamatos váltogatás, vagy a normál esetben a Shift mellett elhelyezkedő „í” betű, Alt Gr+J kombinációval való helyettesítése. Ezek elkerülése érdekében mindenképpen magyar kiosztású billentyűzetet vásároljunk! Van azonban néhány eset mikor hasznosabb lehet egy angol kiosztású darab, például, ha az ember programozó, vagy ha gamer billentyűzetről beszélünk.

Ergonómia, gombok elrendezése
Kényelmi szempontból lényeges a billentyűzet ergonómiája. Lapos vagy magasabb, puha, könnyen reagáló, vagy kicsit erősebb nyomást igénylő gombok, ezeket a tulajdonságokat embere válogatja. Aki régebbi eszközhöz szokott, esetleg írógéphez, az a klasszikus vonalat követő billentyűzetek között válogasson! Ha rég megszokott, szeretett billentyűzetünk adta fel a szolgálatot, s azt szeretnénk helyettesíteni, ügyeljünk rá, hogy minden gomb a helyén legyen! A tervezők ugyanis egyre szabadabban helyezik el őket. Zavaró lehet például a rövidebb Enter vagy Backspace billentyű, vagy a szerkesztő blokk kétoszlopos elrendezése. Akinek pedig a hordozhatóság a fő, az egy vékonyabb laposabb darabot válasszanak!

Billentyűzet, de mihez?
Az is nagyban befolyásolja választásunkat, hogy mihez vásárolunk billentyűzetet. Egy asztali számítógép billentyűzet például jóval nagyobb, masszívabb kell legyen, mint egy tablethez szánt összehajtható szilikon billentyűzet.

Extra funkciók
Végül körülnézhetünk a billentyűzet extra funkciói között is. Ilyenek lehetnek a gamerek számára praktikus WASD billentyűk kiemelése, a világító billentyűzet, vagy az olyan kiegészítő gombok jelenléte, mint a hangerő állítás, ki/be kapcsolás, vagy internet, office gyors gombok.