Egér, pozícionáló (584)

Összesen: 584
Rendezés

Találatok: 584

Legnépszerűbb termékeink

Egér vásárlási tanácsok

Sokan csak jelentéktelen kiegészítőként tekintenek az egérre, pedig tulajdonképpen ez teremt kapcsolatot köztünk és számítógépünk között. Pontosan ezért nem mindegy, hogy milyen egeret választunk. Az Extreme Digital széles körű egér választékkal rendelkezik. Számítógép egér, laptop egér, Logitech egér, Trust egér, és Razer egerek, illetve vezeték nélküli billentyűzet és egér – mindent megtalálsz amire csak szükséged van.

Fő a kényelem
Egér vásárlás alkalmával elsőként talán a kényelem kérdésén kell gondolkodnunk. Aki naphosszat használja az egeret, annak fontos, hogy annak kialakítása testhezálló legyen. Hogy kinek mi a kényelmes, természetesen teljesen szubjektív, ezért jó, ha vásárlás előtt kipróbáljuk az eszközt. Egyes ergonomikus egerek akár az egészségesebb munkakörnyezet kialakításában is segíthetnek. De ha éppenséggel egy teljesen közönséges egér esik legjobban kézre, akkor azt válasszuk!

Fontos tulajdonságok
Bár egyszerű szerkezetnek tűnik, az egérnek is vannak olyan tulajdonságai, melyek befolyásolják működősét, komfortos használatát. Ezek az érzékenység, a gombok száma, s a csatlakozó felület.

Vezetékes és vezeték nélküli egerek
Ezek közül mindenek előtt azt kell eldöntenünk, hogy vezetékes, vagy vezeték nélküli egérre van-e szükségünk. Mindkettőnek megvan a maga előnye, hátránya. Egy vezeték nélküli egér megszabadít a kuszán tekergő kábelektől, szabadabb mozgásteret biztosítva ezzel. A vezetékes egér viszont közvetlenül a számítógéptől kapja az áramot, így nincs szükség az elemek állandó cserélgetésére, az akkumulátor töltögetésére. Vezetékesek közül az USB egér egyeduralkodó, vezeték nélküli pedig lehet Bluetooth egér, esetleg WiFi technológiás.

A felbontás és a precizitás viszonya
A navigálás pontosságát a felbontás határozza meg. Az egerek érzékenysége 500-tól egészen 6-8000 dpi-ig terjed. Minél magasabb a felbontás, annál precízebb bevitelt tesz lehetővé. Otthonra, irodába kisebb felbontású egér is kiváló lehet, speciális feladatokhoz, és profi játékhoz azonban nagyobb érzékenységre van szükség.

Sok gombos egerek
Az alap jobb, bal gomb, és görgő felállás mellett, léteznek több gombos egerek is. Ezeket főleg gamer-ek használják. A plusz gombok akár a billentyűkombinációk, egyes feladatok gyors megoldásához nyújtanak segítséget. A programozható sok gombos gamer egerek mellett, vannak hétköznapi célra szánt több gombos egerek is. Ezeken csupán egykét  extra gomb van (pl. visszalépéshez, a böngésző megnyitásához), mely kényelmesebbé teszi a mindennapi munkát.

Munka vagy szórakozás
A legfontosabb kérdés pedig, hogy pontosan milyen célra szeretnénk egeret vásárolni. Hétköznapi felhasználásra egy egyszerű 2 gombos optikai egér a legmegfelelőbb. Ha azonban szenvedélyünk a játék, akkor bizony gamer egérre van szükségünk. Ezen eszközök jóval több funkcióval rendelkeznek hagyományos társaiknál. Más ergonómiai kialakítással rendelkeznek. Ezek között a sokgombos verziók a MMO-k és mobák rajongóinak jönnek jól, a nagy felbontással rendelkező darabok pedig inkább az FPS szerelmeseinek valók.

Optikai vagy lézeres egér?
Működési elv szerint is választhatunk. Az optikai egér váltotta a görgős egereket, jó ár-érték aránya miatt ezek a legnépszerűbb darabok. A lézeres egerek magasabb árkategóriában mozognak, előnyük teljesen sima felületen is tökéletesen funkcionálnak.