HDMI kábel, csatlakozó (251)

Összesen: 251
Rendezés

Találatok: 251

Legnépszerűbb termékeink

HDMI kábelek és csatlakozók

Manapság már szinte nincs is olyan ház, ahol ne lenne HDMI kábel, hiszen a modern technológia rohamos fejlődése számos olyan terméket nyújt számunkra, amelyek igénylik az ilyen típusú kábelek használatát. Ez a 2000-ben kifejlesztett kábeltípus feltalálása óta igencsak gyorsan elterjedt a háztartásokban, és az egyik legelterjedtebb multimédiás interfész lett. Az említett kábel egy olyan eszköz, amelyet a digitális HD-videó és a többcsatornás, digitális hang továbbítására fejlesztettek ki. Mindezt egyetlen egy kábelen keresztül. Ennek köszönhetően digitális jelek és vezérlési adatok továbbíthatók a HDMI kompatibilis eszközök között. Manapság televíziók, táblagépek, okostelefonok, játékkonzolok, SAT-vevők és más olyan eszközök csatlakoztatására használják, amelyek jó minőségű hang-és videójelek továbbításán alapulnak.

Az idő múlásával és a műszaki világ fejlődésével, számos HDMI típust fejlesztettek ki. Jelenleg több mint hat HDMI szabvány létezik, 1.0 és 2.1 között, itt első és második generációkat is meg tudunk különböztetni. Hogy milyen típusok és változatok léteznek, arról a következőkben esik szó.

A HDMI kábelek változatai
A HDMI kábelek különböző változatai ismeretesek. Van az A, C és D változat. Ezeket a típusokat a kábelek szerkezete és a csatlakozók mérete különbözteti meg egymástól. Az A verzió úgymond a klasszikus változat, melyről el lehet mondani, hogy a leggyakrabban alkalmazott típus. Otthoni célokra szoktuk használni, audió-és videoeszközök között. Játékkonzolokat  ezzel az A típusú kábellel csatlakoztatjuk a televízióhoz.

A C verzió tulajdonképpen a mini HDMI csatlakozó. Ezt olyankor használjuk, amikor valamilyen hordozható eszközt, fényképezőgépet, videokamerát vagy okostelefont szándékozunk a televízióhoz vagy a számítógéphez csatlakoztatni.

A HDMI D verzió a micro HDMI csatlakozó, ahogy a neve is mondja, a legkisebb típus. Ezt a mobil eszközök, azaz az okostelefonok és a táblagépek közötti jelek továbbítására használjuk.

A HDMI kábelek típusai
A kábelek különböző változatai és a szabványok mellett meg kell említeni e kábel típusait is. Négy típust tudunk megkülönböztetni. Beszélhetünk standard HDMI, nagysebességű HDMI, Standard HDMI Ethernettel és nagysebességű HDMI Ethernettel típusokról.

A kábel kiválasztásánál nagyon fontos szempont az árnyékolás, hiszen ez jó védelmet nyújt a belső és külső zavarok ellen. A HDMI kábelek, ártól függetlenül, megközelítőleg mind ugyanolyan képminőséget biztosítanak, hiszen a gyártási kritériumoknak meg kell felelniük. A HDMI kábelek előnyei, hogy tökéletes hang- és képminőséget biztosítanak, mindezt elérhető áron.  További előnyei, hogy az ilyen típusú kábelek nagyon tartósak. Bárhol elhelyezhetjük, hiszen a rugalmas PVC anyagnak köszönhetően, a rágcsálók sem tudnak kárt okozni benne. Valamint attól sem kell tartanunk, hogy a kábel elkopna vagy hamar tönkremenne. Mielőtt HDMI kábelt vásárolunk, érdemes alaposan körbejárni a témát, és csak azután megvásárolni az adott típust.