Szünetmentes tápegység (77)

Összesen: 77
Rendezés

Találatok: 77

Legnépszerűbb termékeink

Szünetmentes tápegységek

A szünetmentes tápegység rövidített elnevezése az UPS, ez az angol Uninterruptible Power Supply szókapcsolatból ered. Ez egy igen hasznos elektronikai eszköz, amely elektromos áramot biztosít számítógépeinknek és egyéb elektromos berendezéseinknek akkor is, ha a hálózati áramforrással való összeköttetés megszakad, és feszültségingadozás vagy áramszünet lép föl. Ha az áramellátás megszakad vagy az nem biztonságos szintre lép, akkor az UPS árammal látja el készülékeinket. Ez az eszköz azért nagyon hasznos, mert ha épp olyankor lép fel áramszünet vagy feszültségingadozás, amikor a számítógép egy fontos programot futtat, akkor a gép memóriájában lévő dolgok kitörlődhetnek, ami komoly károkat okozhat. Áramütéskor komoly anyagi károk keletkezhetnek, valamint fontos adatainkat is elveszíthetjük.

Érdemes beszerezni ezt a készüléket, hiszen áramkimaradás esetén le tudjuk menteni és be is tudjuk fejezni a munkánkat, hiszen a benne található akkumulátor bizonyos idei át tudja hidalni az áramkimaradást.

Az UPS készülékeket otthonunkban, valamint cégekben és irodákban is ajánlott használni. Az ember nap mint nap használ elektronikai eszközöket, a kommunikációhoz, a munkához és a szórakozáshoz is. Azonban a váratlan áramkimaradások, feszültségingadozások és egyéb áramellátási zavarok komoly károkat okozhatnak. Tökéletes megoldást nyújt számítógépek, televíziók, biztonsági berendezések, játékkonzolok, routerek, modemek és mobil eszközök  esetében is.

Üzleti téren, cégekben, irodákban is nagy haszna van az UPS-oknak, hiszen nagyon bosszantó mindenki számára, ha az áramkimaradás miatt minden munkafolyamat leáll, az anyagi kárról nem is beszélve, ami nagyobb cégek, vállalkozások esetében igen jelentős lehet. Ha minden cég használna ilyen készülékeket, hatalmas anyagi veszteségektől kímélnék meg magukat. Az anyagi károk mellett hatalmas eszmei károk is keletkezhetnek adatvesztés formájában.

Az áthidalási idő, amíg a szünetmentes tápegység a rákapcsolt készüléket el tudja látni energiával, az néhány perctől pár óráig is terjedhet. Ez függ a rákapcsolt fogyasztók számától és típusától, valamint az UPS akkumulátorának nagyságától. Igényeinknek és szükségleteinknek megfelelően vásárolhatunk különböző típusú és teljesítményű tápokat. Vásárlás előtt érdemes körüljárni ezt a témakört, tanácsot kérni a szakértőktől, hogy biztos megfelelő darabot vigyünk haza, amely készülékeink számára és számunkra is megfelelő védelmet tud nyújtani.

A szünetmentes tápegység az akkumulátorokban tárolja szükség esetére az elektromos energiát, és áramkimaradás esetén a megfelelő feszültségre alakítja. A táp típusától függően egy vagy több darab beépített akkumulátort tartalmaznak a készülékek, amelyeket egy beépített töltőáramkör tölt. Ha az fel van töltve, az áramkör megszünteti a töltést. Érdemes beruházni egy szünetmentes tápegységre, hiszen az áramütések és az áramkimaradások komoly anyagi károkat okozhatnak, arról nem is beszélbe, hogy fontos adataink tűnhetnek el.