3 200 Ft

tudtad?

Rendelésedet ingyen átveheted szaküzletünkben vagy eMAG easybox  csomagautomatában!  Rendelj akár most!

Hasonló elérhető termékek

Olaszy Gábor - Hangidőtartamok és időszerkezeti elemek a magyar beszédben

Akadémiai Kiadó, 2006192 oldalISBN: 9789630584371

Részletes leírás »
3 200 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

A beszéd összetett biológiai folyamat eredménye és biológiai rendszerek (emberek) között tölti be a hangos információáramlás megvalósulását. A beszéd belső szerkezeti elemei mind kapcsolódnak az időtényezőhöz (artikuláció, tempó, ritmus), ezért az időszerkezet fontos paramétere a beszédnek. A legutóbbi kutatásokkal a magyar beszéd időszerkezetét eddig soha nem látott mélységben vizsgáljuk. Az eredmények három szempontból adnak újszerű adatokat. Az egyik, hogy elkészítettük a magyar beszéd időszerkezeti modelljét, amellyel kiszámíthatók egy tetszőleges szöveg hangzó változatának időtényezői, tehát jósolni tudjuk a várható hangidőtartamokat (például géppel is elő tudjuk állítani a hangsor időszerkezetét beszédszintézishez). A másik fontos szempont, hogy korszerű módszerekkel, közvetlen mérési eredményeket adunk közre a felolvasott köznapi magyar beszéd hangidőtartamairól, tempóiról, ritmikájáról, szünetezéséről, ami függhet a produkciótól, illetve a műfajtól is. Ezzel párhuzamosan röviden tárgyaljuk a spontán beszéd hasonló időszerkezeti vonatkozásait is. A harmadik újdonság, hogy a mérésekhez intenzív számítógépes támogatást alakítottunk ki, melynek következtében a mérések akár meg is ismételhetők, új mérések is tervezhetők, számos eredmény megtekinthető az Interneten (). Az új eredmények jól használhatók az oktatásban és a kutatásban, továbbá minden olyan területen, amely kapcsolódik a beszédhez (nyelvtanítás, nyelvi zavarok vizsgálata, beszédhibák javítása, beszédrehabilitáció stb.). Az eredmények a 21. század elejére jellemző magyar beszéd időszerkezeti viszonyait tükrözik.
Teljes leírás

Specifikációk

Alapadatok
Cikkszám
90995
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!