2 499 Ft

Hasonló elérhető termékek

Adrian Murdoch - Az utolsó pogány - Hitehagyott Julianus és az ókori világ halála

Hajja és Fiai Kiadó, 2007240 oldalISBN: 9789637054457

Részletes leírás »
2 499 Ft

Elfogyott

Részletes leírás

Julianus császárnak (Flavius Claudius Julianus, 332–363) a perzsiai harcmezőn 363-ban bekövetkezett halála az idők folyamán a pogányság végromlásának a szimbólumává vált. A történetírásban csak „hitehagyottként” becsmérelt ifjú filozófus-harcos jelentette az utolsó és kétségkívül legsúlyosabb fenyegetést a kereszténység számára. Az utolsó pogány a véreskezű Constantinus-dinasztia egyetlen túlélőjének a politikai pályafutását mutatja be. Nyomon kíséri főhősét keresztény szellemiségű, arisztokratikus neveltetésétől a pogány kultuszokba való bevezetésén át küldetésként megélt célkitűzéséig, mellyel a pogányságot akarta a Római Birodalom uralkodó vallási áramlatává tenni. A történetírással és újságírással foglalkozó Adrian Murdoch Skóciában kezdte, majd Oxfordban, a The Queen’s College-ban folytatta tanulmányait. A Herald olvasói rendszeresen találkozhatnak írásaival a lap hasábjain. Eddig publikált munkái a rómaiak germániai tartózkodását mutatják be, emellett a Római Birodalom hanyatlásáról szóló szöveggyűjtemény társfordítójaként is találkozhatunk a nevével. Jelenleg a Róma legsúlyosabb veresége: vérfürdő a teutoburgi erdőben című monográfiáján dolgozik. Lebilincselő olvasmány a negyedik század egyik legérdekesebb uralkodójáról. THE JOURNAL OF CLASSICS TEACHING Alapos kutatómunkára épülő, kiváló stílusban írt munka… Az év egyik legjobb történelmi életrajza. CATHOLIC HERALD Olvasmányos mű, melynek szerzője barátian viszonyul ellentmondásos megítélésű főhőséhez. CHURCH TIMES
Teljes leírás

Specifikációk

Alapadatok
Cikkszám
93364
Gyártó
NO NAME

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

5 csillag
0
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A termék eredeti garancia idejének lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, az eredeti garanciaidő alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a termék eredeti garancia idejének lejártát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!