1 990 Ft

Hasonló elérhető termékek

Hama Cirkulár Polár szűrő 55mm

Kiszûri a visszaverõdõ fényt
Kontrasztosabbá teszi a képeket

Nem kapható

1 990 Ft

Részletes leírás

Hama Cirkulár Polár szûrõ 55mm

A polarizációs szûrõket kontrasztosító hatás jellemzi; alkalmazásukkal a színek mélyebbek lesznek és kiszûrik a légköri párát. Fõ feladatuk ezen kívül a tükrözõdésmentesítés, a téma felületérõl visszavert zavaró fények kiszûrése, tompítása. A hatás mértéke változtatható a szûrõ elforgatásával.

A tárgyakról visszaverődő fénysugarak polarizálttá válnak. Polárszűrőket a célból használunk, hogy segítségükkel meghatározzuk melyik fénysugarak vegyenek részt a képalkotásban. A PL (lineáris) és a PL-CIR (cirkuláris) polárszűrőknek egyforma a hatása, de rendkívül fontos, hogy a fényképezőgépnek megfelelő változatot válasszuk.
A polárszűrők lehetővé teszik, hogy eltüntessük a nemkívánatos tükröződéseket olyan nem-fém felszínekről, mint pl. a víz, üveg, stb. Hatásukra ezenkívül a színek telítettebbé és kontrasztosabbá válnak. Ezt gyakran használják ki ég és fehér felhők kontrasztjának és színtelítettségének fokozására.

 

Teljes leírás

Specifikációk

Fő jellemzők
Cikkszám
2668
Gyártó
HAMA
Garancia
1 éves
Méret
55 mm
Típus
polár

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.9 /7 Értékelés
5 csillag
6
4 csillag
1
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2006 ápr. 15)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Mi a különbség egy lineár és egy cirkulár polár szürõ között? Mennyiben más hatás érhetõ el velük?

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2006 máj. 4)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Ilyen szûrõt használok, nagyon gazdag színtónusok érhetõk el vele erõs napfényben. Chavez: a cirkulárt autofókuszos gépekhez ajánlják. A hatás ugyanaz. A cirkuláron állíthatod tekeréssel az intenzitást.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2008 júl. 25)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

pont ilyen szűrőm van. Nemrég vettem. Azt vettem észre, hogy akárhogy tekergetem, semmi nem változik az intenzitáson. akkor mi értelme a tekerőnek? nem értem. Lehet hogy hibás a szűrőm? Vagy a sötétedés-világosodás szabad szemmel nem is látható, azért nem veszem észre?

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű magánhasználat mellett fellépő, tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.
 

Extra Garancia Balesetbiztosítás

Baleseti jellegű külső hatás következtében fellépő fizikai károsodás során keletkezett meghibásodásra nyújt védelmet, a gyári garancia ideje alatt. Akár töréskárra is!

 

Extra Garancia Prémium

Mind a Standard, mind pedig a Baleseti csomag szolgáltatásait együttesen tartalmazza. A Standard csomag bővített változata, amely a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett a biztosított termék baleseti jellegű meghibásodásaira is fedezetet nyújt a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Akár töréskárra is!

További információért kattints ide!