8 490 Ft

Hama Cirkulár Polár szűrő 58mm
hama-cirkular-polar-szo_02584ac3.jpg

Hama Cirkulár Polár szűrő 58mm

4.3 / 3 Értékelés
Ugrás az értékelésekhez

Kiszûri a visszaverõdõ fényt
Kontrasztosabbá teszi a képeket

Kifutott

8 490 Ft

Részletes leírás

Hama Cirkulár Polár szûrõ 58mm

A polarizációs szûrõket kontrasztosító hatás jellemzi; alkalmazásukkal a színek mélyebbek lesznek és kiszûrik a légköri párát. Fõ feladatuk ezen kívül a tükrözõdésmentesítés, a téma felületérõl visszavert zavaró fények kiszûrése, tompítása. A hatás mértéke változtatható a szûrõ elforgatásával.

A tárgyakról visszaverődő fénysugarak polarizálttá válnak. Polárszűrőket a célból használunk, hogy segítségükkel meghatározzuk melyik fénysugarak vegyenek részt a képalkotásban. A PL (lineáris) és a PL-CIR (cirkuláris) polárszűrőknek egyforma a hatása, de rendkívül fontos, hogy a fényképezőgépnek megfelelő változatot válasszuk.
A polárszűrők lehetővé teszik, hogy eltüntessük a nemkívánatos tükröződéseket olyan nem-fém felszínekről, mint pl. a víz, üveg, stb. Hatásukra ezenkívül a színek telítettebbé és kontrasztosabbá válnak. Ezt gyakran használják ki ég és fehér felhők kontrasztjának és színtelítettségének fokozására.

 

Teljes leírás

Specifikációk

Fő jellemzők
Cikkszám
2669
Gyártó
HAMA
Garancia
1 éves
Méret
58 mm
Típus
polár

Vásárlóink véleménye a termékről

Termék átlagos értékelése

4.3 / 3 Értékelés
5 csillag
1
4 csillag
2
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0

Legújabb értékelés

(2011 júl. 4)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Nem rég vettem egy ilyen szűrőt,erősen vacilláltam hogy egy ilyet,vagy egy Hoyát vegyek.E mellet döntöttem,az eget valóban \"szebbé\" varázsolja,illetve ha kell a víztükröt és az üvegek tükröződését is kiszűri nagyjából..Nagyjából,főleg ablak üvegen próbáltam,szobából utcát fotózni úgy,hogy a gép mögött valami világos(szalagfüggöny)van.Ezt nem sikerült eltávolítania,csak halványítani akárhogy próbálkoztam,bár ez extrémebb esett.Lehet hogy egy 2-3-4x ennyibe kerülő szűrő ezt megoldja,lehet hogy fizikailag nem lehet a fény beesési szöge miatt,nem tudom,valamivel többet vártam,viszont olcsó.

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2011 aug. 28)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Szerintem nagyon jól működik, azonban a használatához nem árt tudni néhány dolgot: Például, hogy a felvételi rálátási szög 30-40° (Ez a leírásában is szerepel), itt viszont nagyon hatékony. Tehát kirakattal, ablakkal szemben állva nem működik, egy kicsit ferdén rálátva viszont legalább a 90 százalékát eltávolítja a tükröződésnek. Fontos még tudni, hogy egyszerre csak az egyik irányból érkező tükröződéseket szűri (pl. Autónál vagy az oldalablakot vagy a szélvédőt teszi átláthatóvá). Hasznos lehet beltérben a padló, fal, szekrény vagy portrénál a szemüveg tükröződéseinek eltávolítására. Az LCD kijelzők (Telefon, laptop, stb.) fényét szinte teljesen kiszűri, egyértelműen itt a leglátványosabb a hatása. Kültérben is hasznos, pl. az útról visszaverődő fényt is jól szűri. Tájképeknél az ég kékítése már nehezebb téma. Van hatása, de nem olyan jelentős, hogy könnyen beállítható lenne. Valahol olvastam, hogy a naphoz képest merőlegesen (a nap nekem oldalt vagy felettem van) a leghatásosabb, ez tényleg így van, de csodákat ne várjunk. Azt kell még tudni róla, hogy kevesebb fényt enged át, ami kb. azt jelenti, hogy a zársebesség mondjuk 50-ről negyvenre változik vagy a rekeszt eggyel nagyobbra (ha lehet) kell állítani (automatán nyilván a gép elvégzi). A használata azokon az objektíveken nehézkes, ahol a fókuszálás miatt forog az eleje, főleg kézi fókuszállításkor, mert akkor a motor sem tartja a helyén a fókuszt és elállítódik az élesség. Elsősorban az amatőr és esetleg a hobbi fotósoknak remélem hasznára válik amit leírtam. Sok sikert és szép fényeket mindenkinek!

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

(2012 ápr. 26)

0 személy találta ezt az értékelést hasznosnak

Ami tetszik:
Ami nem tetszik:

Jó időben és jó szögben használva a polárszűrő azért elég drasztikusan be tudja kékíteni az eget. Ha a körülmények nem megfelelőek, ez nem lesz annyira látható. Nekem rég volt Hamám, most Hoyát használok, szerintem a Hoya, B+W, Kenko sokkal jobbak mint a Hama. Persze kitobjektíven nem lesz látványos a különbség a szűrők közt...

Jelentem

Hasznosnak találtad ezt az értékelést?

Igen

Mások ezt is vásárolták!

Extra Garancia Standard

A gyári garancia lejáratát követően, rendeltetésszerű használat mellett fellépő tartós belső hibából eredő, a termék alkatrészeinek előre nem látható meghibásodása esetén nyújt fedezetet. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint.Extra Garancia Prémium

STANDARD Garancia bővített változata, azaz a gyári garanciát követően fellépő műszaki hibák mellett, baleseti jellegű meghibásodásokra is fedezetet nyújt. Választott biztosítási időszakon belül a biztosítási feltételekben meghatározottak szerint. Többek között, ha okostelefonodra szeretnél töréskár biztosítást, ezt válaszd!