Leszállította az Extreme Digital a Black Friday-en vásárolt, tízmillió forintos motorcsónakot

A ZAR 59 Sport Luxury motorcsónak a vizek Ferrarijának számít: a tízmillió forintos hajót a tavalyi Black Friday-en beszerzési áron rendelhette meg vásárlója. A tizenegy személyes hajót egyedileg gyártották le Olaszországban, első próbaútját pedig Kismarosnál tette a Dunában az Extreme Digitalon eladott luxusmotorcsónak.

A tavaly meghirdetett novemberi akciós nap, a Black Friday alkalmából 1,3 millióan keresték fel a www.edigital.hu oldalt, ahol a tévék, laptopok és okostelefonok mellett különleges, az Extreme Digital hagyományos kínálatában nem elérhető termékeket is jelentős árengedménnyel lehetett elérni. 

Luxuscsónakot 25 százalék kedvezménnyel

Ezek egyike volt a Zar Formenti cég egyedi gyártású luxusmotorcsónakja, amely 25 százalék kedvezménnyel került tavaly a fekete pénteki katalógusba.

„Az volt a célunk, hogy a lehető legérdekesebb termékeket tegyük elérhetővé a Black Friday-en, de igazából nem tartottuk valószínűleg, hogy valaki impulzusvásárlóként tényleg megrendel majd egy felsőkategóriás motorcsónakot” – mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója.

Egy hazai internetes vásárló mégis lecsapott a termékre –  ráadásul végül a meghirdetett típusnál fejlettebb Zar 59 Sport Luxury típusú hajót választott, de a Black Friday-en meghirdetett kedvezményt a végül kiválasztott, mintegy tízmillió forintos modellre is biztosította számára a motorcsónakok hazai forgalmazója, a Turkey Kft. az Extreme Digitalon keresztül.

Nem akart hajót venni, de jó áron volt

A hajó tulajdonosa egyébként nem tervezett hajóvásárlást, az Extreme Digital Black Friday-es akciójáról fiától értesült, és mivel sürgetett az idő, fél óra alatt kellett döntenie a vásárlásról. A hajót azóta is jó vételnek tartja, mert jelentős összeget spórolt meg azzal, hogy az akciós napon klikkelt a rendelés gombra. 

Tervei szerint a Dunán, a Tiszán, és az Adrián fogja majd használni Zar 59 SL-t családjával. Korábban egyébként csak egy jet ski-je volt, bár sokszor bérelt motorcsónakokat kirándulások alkalmával. 

Kirándulóhajó egyedi kivitelben 

A Zar 59 SL egy ún. RIB, (Rigid-Inflatable Boat), vagyis egy olyan hajó, amelynek merev műanyag fenékrésze, és felfújható gumiteste van, vagyis a felfújható és a hagyományos motorcsónakok ötvözete. Ezek előnyeit egyesíti: könnyű, stabilan fekszik a vizen, és gyorsan, akár 80 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni vele. A fenékrész különleges kialakításának köszönhetően a víz sem fröccsen sosem a hajóban ülőkre. 

Egyedi gyártású hajóteste Milánóban készült, a Suzuki gyártmányú motort Kismaroson szerelték a hajótestre, ahol az első vízre bocsátás és a hajó átadása is megtörtént. A motorcsónak tömege 590 kilogramm, szélessége 2,43 méter, hosszúsága 6,09 méter, fedélzetén egyszerre 11 ember utazhat. A Zar 59 SL különlegessége, hogy tágas tárolórekeszekkel van felszerelve, így hosszabb vízitúrákra is alkalmas.