Az Extreme Digital 10 éve a legnépszerűbb, az eMAG is díjat nyert az Ország Boltja versenyen

Az Extreme Digital Különdíjban részesült, mivel a legtöbb I. Népszerűségi díjat elnyert webáruház lett 10 év alatt, míg az eMAG webpláza 3. helyezést, és Minőségi díj 3. helyezést ért el a 2020-as évre vonatkozóan.

Az Extreme Digital és az eMAG magyarországi webáruházai is díjat nyertek az Ország Boltja versenyen. Az egyesülés alatt álló cégek közül az Extreme Digital a műszaki cikk kategóriában szerzett népszerűségi díjat, az eMAG pedig a webpláza kategóriában lett a legnépszerűbb ezerhatszáz induló online áruház közül, valamint egy minőségi bronzérmet is bezsebelt.

Az Ország Boltja nevű megmérettetést a tizedik alkalommal szervezte meg az Árukereső.hu árösszehasonlító-oldal tulajdonosa, melynek keretében minőségi, és népszerűségi díjakat osztanak ki. Az utóbbi keretében a helyezettek listája az internetezők  2020. december 11. és 2021. február 8. között leadott voksai nyomán állt össze. A mostani verseny végeredménye érdekes, mivel az egyesülés alatt álló Extreme Digital és eMAG vállalatok egyaránt díjazottak.

A két vállalat helyezései megfelelnek az általános trendeknek: mivel az Extreme Digital 2001-es indulásakor még kizárólag műszaki termékeket árusított, napjainkban is az elektronikai eszközök eladása a legerősebb az www.edigital.hu-n. Az eMAG 2013-as hazai indulásakor eleve nem műszaki szakkereskedésnek, hanem általános webáruházként pozícionálta magát, így nem meglepő, hogy a webpláza kategóriában aratott győzelmet. Ez a kategória csupán négy éve létezik, amióta a magyar e-kereskedelmi piac legnagyobb szereplői között kiéleződött a verseny.