Shakerek

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen találat sem! Kérjük ellenőrizd a keresett kifejezést, és szükség esetén változtass rajta, majd indítsd újra a keresést!

Neked ajánljuk

Shakerek – Az edzések elhagyhatatlan tartozékai

A shakerek roppant hasznos kiegészítői minden edzésnek. A testépítés és a tornateremben folytatott edzések szinte elképzelhetetlenek ezek nélkül. Roppant praktikusak. Segítségükkel egyszerűen elkészíthetjük a különböző turmixokat. Nincs más dolgunk, mint beletölteni a különböző porállagú készítményeket, felengedni vízzel, majd jól összerázni. Az így elkészített ital azonnal fogyasztható, gyakorlatilag egy percre van szükségünk ehhez.

A shakerek rendszerint műanyagból készülnek. Ezek a legismertebbek és ezeket használják a legtöbben. Mivel a műanyag kialakítás gyakorlatilag minden igényt képes kielégíteni, ezért az általános kínálatban csak ritkán találkozunk másfajta shakerrel. Általában minden részük műanyagból készül, a palacktól egészen a kupakig. Tudni kell azonban, hogy az anyaghasználatuk minőségi, így nem horpadnak, törnek és a rázás során sem sérülnek. Érdemes olyat választani közülük, ami jelzőcsíkkal van ellátva, így mindig tudhatjuk, mennyi turmixot fogyasztottunk el. A jelzőcsíknak köszönhetően akár arányosan be is oszthatjuk a táplálékkiegészítő fogyasztását az egész edzés ideje alatt.

A mai modern shakerek jellemzően csavaros kupakkal készülnek. Mára nagyrészt eltűntek a piacról azok az olcsó kulacsok, amelyek egyszerű rápattintható kivitelben készültek. Ezekkel a legfőbb probléma az volt, hogy rázás során gyakran lerepültek, így a kulacs tartalma a földön, rosszabb esetben a falon, még rosszabb esetben a tagbaszakadt edzőtárson landolt. A csavaros tetővel ellátott shakerek esetében nem kell ilyen balesettől tartani.

A shakerek ára egyáltalán nem magas, ezért megéri a legjobb minőséget keresni közülük. Ha így teszünk, az esetben biztosak lehetünk benne, hogy nem fog csepegni, ereszteni és a kisebb ütések sem okozhatnak kárt benne. Érdemes élénk színűt választani, ezeket könnyen megtaláljuk a teremben. Az is fontos szempont a shaker kiválasztása során, hogy könnyen tisztítható legyen, így lehetőség szerint olyat válasszunk, amire nem jellemzők a rejtett zugok és peremek.

Ha nem érjük be az alapszintű kialakítással, érdemes olyan shakert választani, ami külön portároló rekesszel, illetve tablettatárolóval rendelkezik. Így nem kell magunkkal hurcolnunk a dobozainkat, még otthon indulás előtt kiporciózhatjuk az adagjainkat. Egy ilyen shaker nagyszerű segítséget jelent. Biztosak lehetünk benne, ha egyszer kipróbáltuk, nem fogunk lemondani róla.