Szteppad

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen találat sem! Kérjük ellenőrizd a keresett kifejezést, és szükség esetén változtass rajta, majd indítsd újra a keresést!

Neked ajánljuk

Kerüljön egy lépéssel közelebb a megfelelő step padhoz!

A step aerobic az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb mozgásforma. Ahhoz, hogy a step aerobic gyakorlatokat elvégezzük, mindössze egy step padra és egy kis helyre van szükségünk. A step pad rendszeres használatával szinten tarthatjuk, vagy csökkenthetjük a testsúlyunkat,  feszesebbé tehetjük az izmainkat, jobb állóképességet érhetünk el, erősíthetjük a szívünket és a tüdőnket. Ha rendszeresen végzünk step aerobic gyakorlatokat a step padon, akkor a vérünk koleszterinszintjét is csökkenthetjük. Annak ellenére, hogy a step pad egyszerű eszköz, sokféle gyakorlat elvégzésére ad lehetőséget. A gyakorlatok intenzitása és mennyisége minden esetben az ízületeink, a keringési rendszerünk és az edzettségünk szintjétől, valamint az elérendő célunktól függ. A megfelelő step pad kiválasztása előtt érdemes átgondolni az alábbi szempontokat.

Ár
Egy otthoni felhasználásra kiválóan alkalmas step padot már 5000 forint körüli áron is megvásárolhatunk, míg egy többfunkciós modell ára elérheti a 70.000 forintot is. A drágább modelleket fitness termekben is használhatjuk. A step padok árát befolyásolja a gyártáshoz felhasznált anyagok mennyisége és minősége, a termék gyártója, valamint az eszköz kialakítása.

Otthoni vagy edzőtermi
Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő step padot, el kell döntenünk, hogy otthoni, vagy edzőtermi felhasználásra szánjuk-e az eszközt. Az edzőtermi step padok tartósabb anyagokból készültek, rendszerint szélesebbek, és bizonyos modellek több gyakorlat elvégzésére nyújtanak lehetőséget, mint az otthoni felhasználásra szánt társaik.

Állítható magasság szintek
A legtöbb step pad három állítható magassági szinttel rendelkezik. Minél magasabbra állíthatunk egy step padot, annál nagyobb erőkifejtésre van szükségünk, annál jobban megdolgoztathatjuk az izmainkat. Lehetőségünk van olyan step padot választani, amely 10, 15 és 20 centiméteres magasságra állítható, de olyan eszközt is vásárolhatunk, amelyet akár 20 és 35 centiméter közötti magasságra állíthatunk be.

Szélesség
A step padok szélessége 68-90 centiméter között mozog. Az otthoni felhasználásra szánt step padok 68-78 centiméter szélesek, míg az edzőtermi felhasználásra szánt eszközök 80-90 centiméteresek lehetnek. A step padok szélessége nem befolyásolja a teherbírást és elvégezhető gyakorlatok minőségét. Amennyiben otthonunkban elegendő hely áll rendelkezésre, természetesen választhatunk edzőterembe gyártott modellt is.

Teherbírás
A teherbírás a step pad egyik legfontosabb paramétere. Kizárólag olyan step padot válasszunk, amelynek teherbírása kompatibilis a testsúlyunkkal! Step padot vásárolhatunk 100 kilogrammos teherbírással is, azonban előfordul olyan modell is, amelynek teherbírása eléri a 250 kilogrammot. Nagyobb testsúly esetén érdemesebb olyan step padot választani, amelynek teherbírása jóval meghaladja a súlyunkat. Az árak nem feltétlenül tükrözik a teherbírás mértékét. Egy 250 kilogrammos teherbírású eszközt már 10 000 forint körül áron is megvehetünk, míg a többfunkciós, 70 000 forint körüli áron kapható step pad teherbírása 110 kilogramm.

Súly
Jelentős eltérések tapasztalhatók a step padok súlya között. Vásárolhatunk 3,7 kilogrammos, de akár 7,4 kilogrammos modellt is. Minél könnyebb egy step pad, annál kisebb kényelmetlenséget jelent az előkészítése és elpakolása.

Garancia
Mint minden eszköznél, a step padnál is fontos kérdés, hogy a gyártó milyen időtartamú garanciát vállal a termékére. Egyes step padokra fél év garancia vonatkozik, míg másokat akár 2 év garanciális időszakkal is megvásárolhatunk.

További szempontok
Ha fontos a step pad megjelenése, nem kell lemondanunk a színekről, hiszen nem csak fekete-szürke, hanem akár kék-fehér, vagy magenta-fehér színben pompázó modellt is választhatunk.

Ha fontos a kompakt méret, olyan modellt válasszunk, amelyet alkotóelemeire bontva kisebb helyen tárolhatunk! A biztonságot szem előtt tartva olyan step padot érdemes vásárolni, amely rendelkezik csúszásgátló bevonattal, és ha többre vágyunk egy egyszerű step padnál, válasszunk állítható támlájú modellt, amelyen fekvő gyakorlatokat is végezhetünk.