Csocsóasztal

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen találat sem! Kérjük ellenőrizd a keresett kifejezést, és szükség esetén változtass rajta, majd indítsd újra a keresést!

Neked ajánljuk

Hogyan válasszunk csocsóasztalt?

A csocsó egyre népszerűbb játék, amelyet 2 vagy 4 fő játszhat egyszerre. Csocsóasztallal szinte bármilyen szórakozóhelyen, fesztiválon találkozhatunk, de manapság az sem ritka, hogy az emberek a munkahelyükön csocsózással engedik ki a felgyülemlett feszültséget. A csocsó mára már nem csak közösségformáló szabadidős tevékenység, hanem nemzetközi versenysport is. A csocsóasztal nagyszerű kiegészítője lehet otthonunknak, ifjúsági klubnak, sportbárnak, szórakozóhelynek. Vásárlás előtt jó, ha tisztában vagyunk a csocsóasztalok közötti különbségekkel és tudjuk, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy célunknak megfelelő csocsóasztalt vásárolhassunk. Fontos szempont, hogy mekkora összeget tudunk a csocsóasztalra fordítani, mekkora gyakorlattal rendelkeznek a játékosok, hova szeretnénk beállítani és mekkora hely áll a rendelkezésünkre.

Csocsóasztalok típusai
Alapvetően két típusú csocsóasztal közül választhatunk. A komolyabb, hagyományos csocsóasztalok saját lábakon állnak. Ezek masszívabbak, nagyobbak és drágábbak is, mint az alternatív megoldásnak számító asztali csocsó. Találhatunk multifunkciós játékasztalokat is, amelyeken több játék közül választhatunk. Ezek a játékasztalok átalakíthatóak biliárdasztallá, pingpongasztallá, jégkorongasztallá és csocsóasztallá. Ha szórakozóhelyre szeretnénk betenni a csocsóasztalt, akkor választhatunk olyan modellt is, amely egy érme bedobásával működik.

Hagyományos csocsóasztal
A hagyományos csocsóasztalok erős lábakon állnak. Megkülönböztetünk otthoni, saját felhasználásra tervezett, és üzemeltetési célra tervezett asztalt. Rendszeres helyváltoztatásra súlyuk és méretük miatt nem igazán alkalmasak. A játéktér általában MDF lapból készül, emiatt jelentős súlyuk van. Ha évekig szeretnénk élvezni a játékot, akkor fontos, hogy jó minőségű csocsóasztalt válasszunk. A hagyományos csocsóasztalok ára bár lényegesen magasabb, mint az asztali csocsóké, de cserébe robosztusabb és magasabb minőségű anyagokból előállított csocsóasztalt kaphatunk.

Asztali csocsó
Az asztali csocsó elsősorban azok számára ajánlott, akiknek kevés hely áll a rendelkezésükre, vagy rendszeresen magukkal szeretnék vinni a játékot akár egy családi nyaralásra, akár egy baráti összejövetelre. Az asztali csocsó használható bármilyen asztalon, vagy akár a földön. Kisebb, könnyebb, mozgatható, egyszerűen tárolható, és lényegesen olcsóbb, mint a hagyományos csocsóasztal, általában műanyagból készül. Jó választás gyermekek számára, hogy megismerkedjenek a csocsózással és megtanulják az alapokat. Ha ezt az asztalt választjuk, akkor vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy az asztali csocsó nem csúszik, és nem karcolja össze a bútorok felületét.

Csocsóasztal ára
A csocsóasztalok ára széles skálán mozog. Csocsóasztalt vásárolhatunk már 30 000 Ft körüli áron, de találhatunk majdnem 300 000 Ft-os versenyasztalt is. Ha eldöntöttük, hogy körülbelül milyen áron szeretnénk csocsóasztalt vásárolni, érdemes megvizsgálni az egyéb tulajdonságokat is, hogy megtaláljuk a költségvetésünknek legmegfelelőbb modellt.

Csocsóasztal mérete
A hagyományos, normál méretű csocsóasztal kb. 76 cm széles és 142 cm hosszú. Ahhoz, hogy a játékosok megfelelően tudjanak játszani, a csocsóasztal minden oldalán legalább 2-2,5 méter szabad helyre van szükség. Akik egy olcsóbb csocsóasztalt szeretnének vásárolni gyermekek számára, válasszanak inkább egy kisebb asztali csocsót, amelyhez lényegesen kisebb hely is elegendő. Azok számára, akik a játékkészségüket szeretnék fejleszteni, vagy versenyezni szeretnének, a normál méretű csocsóasztal a megfelelő választás.

A csocsóasztal anyaga
Az olcsóbb csocsóasztalok általában forgácslapból készülnek. Az idő és a rendszeres használat hamar meglátszik ezeken az asztalokon. Egy idő után az asztallap vetemedik, így a játékfelület egyenletlenné válik. Forgácslapból készült csocsóasztal esetében is figyeljünk oda, hogy a játékfelület legalább 1 cm vastag legyen. A drágább, top minőségű csocsóasztalok játékfelülete MDF lapból készül, és mosásálló bevonattal rendelkeznek. Ezeknél az asztaloknál is fontos, hogy a játékfelület minimum 1-1,5 cm vastag legyen.

Acél rúd
Azok, akik top-minőségű, akár versenyzésre is alkalmas csocsóasztalt szeretnének vásárolni, olyan modellt válasszanak, amely rudazatai golyóscsapágyas tokban gördülnek. Ennek segítségével gyorsabb lehet a játék, és a játékosok sem erőltetik meg a csuklójukat.

Állítható lábak
A csocsóasztalok normál magassága kb. 90 cm. Ez a magasság megfelelő a magasabb tizenéveseknek és felnőtteknek. Ha fiatalabb játékosok szeretnének játszani, akkor vagy egy ennél alacsonyabb asztalra, vagy pedig egy állítható magasságú asztalra van szükség. Ha a csocsóasztal lábain magasságállítók vannak, akkor egyenletlen talajon is tökéletesen vízszintes játékteret alakíthatunk ki.

Egyéb szempontok
A kínálatban találhatunk belső világítással, korsótartóval, 360 fokban forgatható kapussal, edzett üveggel, vagy laminált felülettel fedett játékteret is. Aki szeretne egy kiváló közösségformáló játékot magáénak tudni, biztosan megtalálja magának a legmegfelelőbb csocsóasztalt, és jöhet is a „kezdőrúgás”.