Aquafitnesz

Találatok: 35

Aquafitness eszközök a kiváló közérzetért

Az aquafitness jótékony hatásairól egyre többet hallhatunk, hiszen egyszerre hatékony és szórakoztató mozgásformáról beszélhetünk. Tévedés azt gondolni, hogy a vízben végzett gyakorlatok csupán a hölgyek számára jelentenek kellemes átmozgató edzést; az aquafitness mozgásformákat alkalmazzák az atlétikai sportolók és több küzdősportban is hasznukat veszik. Az ilyen jellegű mozgások nagyszerűen erősítik a test legtöbb izmát, miközben kíméletesek az ízületekkel.

Az aquafitness remek időtöltés, hiszen nem csak a test izmait ápolja és mozgatja meg, hanem remek felüdülést is jelent egy stresszes hosszú nap után. Noha szinte minden izmunkat mozgásra készteti, mégsem jelent megterhelést számukra. A víznek köszönhetően nem kell sérüléstől tartanunk, hiszen a sajátos közegnek köszönhetően nem éri hirtelen behatás az ízületeinket. Ennek a mozgásformának és a vizes közegnek köszönhető, hogy az izmainkat rugalmassá tehetjük, miközben a közérzetünket is javítjuk. A mozgásnak köszönhetően jelentős mértékben javul az anyagcserénk és a szívünkre is jó hatást gyakorolhatunk általa. Eközben nagyszerűen javíthatjuk az állóképességünket, hiszen a gyakorlatok folyamatos erőkifejtést és izommunkát követelnek meg tőlünk. Az izmok folyamatos erősítésének köszönhetően javul a testtartásunk, ami a gerincünk hosszútávú egészségének megőrzését is szolgálja. Mivel az ilyen jellegű testmozgás minimális terhelést ró az ízületekre, ezért nagyszerűen alkalmazható akár rehabilitációs célokra, akár sérülékeny ízületek vagy jelentős túlsúly esetén is.

Az aquafitness nagyszerű segítséget jelent azokban az esetekben, ha kevésbé megterhelő mozgásformát keresünk. Gyakran ajánlják rehabilitációs célokra, hiszen akár betegségek után is jó választást jelentenek a testi erőnlét visszaszerzésére. Sőt, kiváló választást jelent az idősek számára is, akik kevésbé megterhelő, mégis megfelelően átmozgató lehetőséget keresnek. A nagyszerű átmozgató edzéseknek köszönhetően a fejlődés szinte minden esetben igen látványos. Érdemes megjegyezni, hogy az aquafitness a kismamák és várandós hölgyek számára is remek lehetőségeket tartogat. Nagyszerűen megmozgathatják az izmaikat, miközben teljes biztonságban vannak.

Ma már egyre több szakember foglalkozik az aquafitness mozgásformák oktatásával, illetve edzésekre is járhatunk. Ha saját magunk szeretnénk végezni ezeket az edzéseket, csupán néhány aquafitness eszközre és természetesen egy medencére van szükség. Az eszközök könnyedén beszerezhetők az Extreme Digital webáruházban. Ezek a súlyok nagyszerűen alkalmasak arra, hogy a legkülönfélébb változatos mozgásformákat végezzük a segítségükkel. Bőrbarát anyagból készülnek, így nem kell attól tartani, hogy a vizes környezetben irritációt okoznak. A termékkínálatban a klasszikus aquafitness eszközök mellett a különböző úszássegítő és terápiás felszerelések is megtalálhatók.