Úszósapka

Találatok: 2

Az úszáshoz kell egy jó úszósapka

Az úszás rengeteg pozitív hatást gyakorol a gyermekek és a felnőttek testi épségének és egészségének megőrzésére, ezért az egyik leghatékonyabb és legideálisabb mozgásformaként szoktuk emlegetni. Érdemes megemlíteni, hogy úszni mindenki szeret, aki tud. Míg a sportpályákról elsősorban az izzadság és a kimerültség jut eszünkbe, addig az úszómedencékről a kellemes testmozgás élménye marad meg a fejünkben. Nem véletlenül szeretjük annyira.

Az úszás pozitív hatásait hosszasan lehet sorolni. A hatékonysága elsősorban abból adódik, hogy a legtöbb izmot sikeresen megmozgatja. Míg egy súlyzós edzés során csak néhány izmunkat tudunk stimulálni, addig az úszás kellő hatást gyakorol nem csak a végtagok, hanem a törzs kisebb izmaira is. Mindemellett az úszás remek hatást gyakorol a légzőszervrendszerre is, hiszen a vizes közeg arra kényszerít bennünket, hogy megfelelő tempóban lélegezzünk. A futással szemben itt nincs lehetőségünk zihálásra és helytelen légzéstempóra. A medencében jelentős mennyiségű kalóriát égethetünk el, hiszen a tempós úszás nagyjából 600 kalória elégetését vonja maga után egy óra alatt. Ez nagyszerű lehetőséget jelent a túlsúly leküzdésére is, miközben óvja az ízületek épségét. Úszás során a sérülések valószínűsége gyakorlatilag elhanyagolható, egyáltalán nem kell sportsérülésektől tartani. Ennek köszönhető, hogy az úszás abban az esetben is nagyszerű választást jelent, ha más sportokat valamilyen sérülés miatt nem gyakorolhatunk.

Vessük magunkat bátran a medencébe, csupán egy megfelelő úszósapkára lesz szükségünk. Sok olyan uszoda van, ahol az úszósapka kötelező felszerelés, így anélkül be sem engednek bennünket a vízbe. Nem véletlen, hiszen a hosszú hajszálak sokak számára visszataszítók lehetnek, ráadásul feltorlódhatnak a szűrőrendszerek bizonyos pontjain. Rendelkezésre állnak vízhatlan úszósapkák is, ezek hatékonysága azonban csak akkor megfelelő, ha tökéletesen illeszkedik a fejünkre és a kontyunk nem tartja el a tarkónktól. Sokan inkább a merülés nélküli úszást választják annak érdekében, hogy a hajukat a sapka alatt szárazon tarthassák. Ne kössünk kompromisszumot és ne engedjünk a mozgás élményéből, válasszunk inkább minőségi úszósapkát!