Úszószemüveg

Találatok: 33

Az úszáshoz kell egy jó úszószemüveg

Az úszás hatékonysága nem lehet kérdéses, hiszen a gyermekek és a felnőttek számára is az egyik legtöbbször ajánlott mozgásformáról van szó. Számos pozitív hatást gyakorol az emberi testre, ezért érdemes minél gyakrabban hódolni ennek a sportnak. Az úszás már babakortól nagyszerű készségfejlesztő és erősítő mozgásforma, amit egy életen keresztül érdemes gyakorolni. Ráadásul az úszás igazán szerethető sport. Míg a futásról, kerékpározásról és a konditermekről sokaknak a szenvedés és az izzadás jut eszébe, addig az úszás inkább kellemes szabadidős tevékenységként él a fejünkben. Nem véletlenül, hiszen az úszás átmozgat, erősít, miközben ellazítja a megfáradt izmokat.

Az úszás hatékonysága a test izmainak teljes átmozgatásából adódik. Érdemes elmondani, hogy a súlyzós edzésekhez viszonyítva sokkal több izmunkat mozgathatunk meg a vízben, így a test egészére lehetünk pozitív hatással. Emellett az úszás nagyszerűen fejleszti a légzőrendszerünket és egyenletesebbé teszi a légzésünket. A víz rákényszerít bennünket az egyenletes légzésre, ami a sportolás egyik alapvető feltétele. Az úszás nagyszerű lehetőséget jelent azok számára is, akik a túlsúlytól szeretnének megszabadulni. Egy órányi tempós úszás akár 700 kalória elégetését jelenti, így nagyszerű lehetőséget jelent a külalak formálására is. Sőt, az úszás súlyos elhízás esetén is lehetőséget jelent a fogyásra, hiszen a vizes közeg óvja az ízületeket a különböző sérülésektől. Míg más sportágak esetén folyamatosan jelen van a sérülésveszély, addig az úszás során ez teljesen elhanyagolható. Ennek köszönhető, hogy az úszást abban az esetben is bátran művelhetjük, ha az ízületeink sérülékenyek vagy nemrégiben valamilyen ízületi-, csont- vagy izomsérülést szenvedtünk.

Az úszás során szükségünk lehet egy megfelelő úszószemüvegre is. Az úszószemüveg szinte sehol sem kötelező tartozék, de a klóros víz miatt sok esetben erősen ajánlott a használata. Az úszószemüveg nem csak a szemünket védi, hanem az úszósapka megfelelő rögzítésében is remek szolgálatot tesz. A pántjának köszönhetően hatékonyabban védhetjük a hajunkat is, így a vízhatlan úszósapkák valóban elláthatják a feladatukat többszöri merülés esetén is. Ma már rendelkezésre állnak dioptriás úszószemüvegek is, amelyek a gyengén látók számára nyújtanak kiváló lehetőséget.