Alkategóriák

Aktivitásmérő, fitnesz karpánt (131)

Aktivitásmérő, fitnesz karpánt (131)

Összesen: 131
Rendezés

Találatok: 131

Legnépszerűbb termékeink

Fitnesz karpánt a tudatos mozgás szolgálatában

A fitnesz karpánt néhány évvel ezelőtt még űrkorszaki szerkezetnek tűnt, ma viszont már elérhető áron megvásárolható fitnesz termék, ami remek szolgálatot tesz a tudatos edzések kialakításában. A neves gyártók eszközei kivétel nélkül megbízható eredményeket közvetítenek számunkra, legyen szó akár lépésszámlálásról vagy más aktivitás méréséről.

A fitnesz karpántok nem csak sportolás közben nyújtanak értékes információkat az aktivitásunkkal kapcsolatban, hanem akár a mindennapok során is. Ez mozgalmas nap után láthatjuk, mennyire voltunk aktívan az adott napon, illetve mennyi időt töltöttünk ülőmunkával. Ez a fajta aktivitásfigyelés remekül hasznosítható abban az esetben, ha tudatosan szeretnénk felépíteni a táplálkozásunkat, illetve amikor épp diétázunk. A mozgás mennyisége alapján meghatározhatjuk, mennyi kalóriára van szükségünk, mit engedhetünk meg magunknak és mikor érdemes inkább lemondani egy-egy finomságról.

A fitnesz karpántok nagyon nagy segítséget jelentenek abban, hogy magunk is szembesüljünk az esetlegesen mozgásszegény életvitelünkkel. Érdemes összehasonlítani az életvitelünket másokkal, illetve érdemes megvizsgálnunk, mennyit mozgunk egy átlagos napon. Ha reggel munka előtt még elszaladunk a piacra és a boltba, elvisszük a gyermekeket a suliba, helyt állunk a munkahelyünkön, mosunk és takarítunk, akkor bizonyosan érteni fogjuk, miben fáradtunk el aznap. Ám ha a napunk nagy részét egy számítógép előtt töltjük, a fáradságunk nem a fizikai aktivitásunknak lesz köszönhető. Ilyenkor mindenképpen érdemes erőt vennünk magunkon és áldozni némi időt az egészségünkre is. A fitnesz karpánt nagyszerű segítség abban, hogy tudatossá tehessük ezt a folyamatot.

A korszerű fitnesz karpántok tudása egyre szélesebb. Az okostelefonokkal létesített kapcsolatnak köszönhetően a felhasználási lehetőségeik egyre szélesebbek, így a gyakorlati alkalmazásuk is egyre sokrétűbb. Legyen szó aktív vagy nyugalmi állapotról, az okos karkötők olyan információkkal szolgálnak, amelyek ismeretében tudatos változásokat hajthatunk végre az életvitelünkben. Több szenzor szolgálja az adatok pontosságát, így biztosak lehetünk benne, hogy a rendelkezésre álló adatok valóságosak, illetve nagyon közel állnak ahhoz.

A fitnesz karkötők nagyszerű segítséget jelentenek a mindennapokban. Sportolás közben kényelmesebb és elegánsabb megoldással szolgálnak, mint a nagyméretű okostelefonok, ráadásul kevésbé sérülékenyek. Noha plusz költséget jelentenek, aktív életmódot folytatók számára remek szolgálatot tesznek, ráadásul alacsony energiaszükségletüknek köszönhetően töltés nélkül is sok órán keresztül használhatók.

Hogyan válasszunk fitnesz karkötőt?
Az okoskarkötők, illetve fitnesz karpántok kiválasztásában tagadhatatlanul fontos szerepet játszik az ár, hiszen a legolcsóbb és legdrágább készülékek között hatalmas különbségek vannak. Ez alapján érdemes alsó-, középső- és felsőkategóriáról beszélni.

A legolcsóbb okoskarkötők már néhány ezer forinttól elérhetők, habár ezek esetében az okos jelző kissé túlzásnak tűnhet. Mivel képesek kommunikálni az okostelefonunkkal, így azok „okosságát” képesek a maguk hasznára fordítani. Ezek az egyszerű fitneszkarkötők is alkalmasak az egyszerűbb feladatok elvégzésére: lépésszámlálást, megtett távolságot, elégetett kalóriát mérnek, ébresztést és alvásmonitorozást biztosítanak, illetve elérhetővé teszik a bejövő üzenetekre és hívásokra történő figyelmeztetést és riasztást. Ezek a készülékek olyan algoritmusokkal rendelkeznek, amelyek az adatfeldolgozást a mobiltelefonunkon beállított értékek alapján képesek elvégezni. Ez magyarázza, hogy számos funkció működése érdekében a telefonunkon meg kell adnunk a testmagasságunkat, tömegünket vagy épp azt az időpontot, mikor szoktunk lefeküdni. Az alsókategóriás okoskarkötők rendszerint csupán a bejövő hívásokról és a beérkező sms-ekről tájékoztatnak bennünket, illetve képesek kijelezni a hívó fél telefonszámát is.

A középső árkategóriába sorolható okoskarkötők már sok esetben okostelefon nélkül is működőképesek, illetve képesek okosfunkciókat is ellátni. Az olcsó fitnesz karpántokhoz képest felszereltségben, minőségben és külalakban is eltérhetnek, rendszerint igényesebb kivitelt biztosítanak. Ezek a készülékek már nem csak a hívást és az sms-t képesek kijelezni, hanem a beérkező levelekről, Viber, Facebook Messenger és egyéb üzenetről is tájékoztatnak bennünket. Sőt, ezek már nem csak a telefonszámot, hanem a névjegyzéket felhasználva a hívó fél nevét is képesek kijelezni. A középkategóriás fitnesz karkötők esetében a tevékenységek monitorozása is intelligensebb módon történik; lehetővé válik a futás, a kocogás és a séta megkülönböztetése, sőt az egyéb sporttevékenységek felismerése sem okoz gondot. Az elégetett kalória mennyiségének vizsgálata relatív pontos, ám ezek a készülékek nem tudnak különbséget tenni lejtő és emelkedő között, így az elégetett kalória kijelzése sem lehet maradéktalanul pontos. Ezek esetében már nem kell az okostelefonunk segítségével manuálisan beállítani, mikor szoktunk lefeküdni, hiszen a középkategóriás fitnesz karkötők képesek felismerni az alvás állapotát. A középkategóriás okoskarkötők jellemzően rendelkeznek szívmonitorral is, ám nagyon fontos megjegyezni, hogy ezek a készülékek nem alkalmasak orvosi diagnózis felállítására. 

A felsőkategóriás okoskarkötők közelebb állnak az okosórákhoz, mint a már említett alsó- és középkategóriás készülékekhez. Ezek a készülékek fejlett szoftveres megoldásokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően képesek igazodni az aktív sportolók igényeihez is. A felsőkategóriás fitnesz karpántok nem csak külső megjelenésben, hanem strapabírásban is messze a többiek fölé nőnek. Ezek esetében általános felszereltségnek tekinthető a légnyomásmérés vagy a tengerszintfeletti magasság kijelzése. A GPS-nek köszönhetően ezek esetében a megtett távolság pontosan mérhető, illetve több olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek kifejezetten az aktív sportolók igényeit képesek szolgálni.

Általános felhasználói igények esetén elsősorban a középső árkategória termékei jelenthetnek ideális választást, a felsőkategóriás fitnesz karkötők pedig az aktív életet élő sportolók igényeihez igazodnak. Érdemes megtekinteni a kínálatot, és a tulajdonságok alapján dönteni egyik vagy másik fitnesz karkötő mellett.