Aktivitásmérő, fitnesz karpánt (70)

Összesen: 70
Rendezés

Találatok: 70

Legnépszerűbb termékeink

Aktivitásmérők

Aktivitásmérő, fitnesz karpánt, okoskarkötő… Több néven illetjük ezeket a hasznos kis eszközöket, amelyek ma már akár 10 ezer forintos nagyságrendtől elérhetők, a felsőkategóriás készülékekért azonban lényegesen magasabb árat kell fizetnünk. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyeket segítséget jelentenek abban, hogy a számunkra megfelelő fitnesz karkötőt vásárolhassuk meg. Az Extreme Digital kínálatában Fitbit, Garmin, Honor, Huawei, Media-tech, Myki, Withings, Xiaomi okoskarkötőkkel találkozunk.

Érdemes figyelmet fordítani a kiszemelt aktivitásmérő anyagára. Sportolás közben egyáltalán nem mellékes, kényelmes-e a karkötő viselése. Sőt, ha alvásmonitort is szeretnénk használni, egész éjjel a csuklónkon lesz az eszköz… A ma kapható okoskarkötők többsége szilikonból vagy puha műanyagból készül, ezek jellemzően rendkívül kényelmes viseletet biztosítanak.

A legtöbb fitnesz karpánt egyszerű szilikonkarkötőre hasonlít, nagyobb eltérést inkább a színükben tapasztalunk. Jellemző rájuk a letisztult formatervezés és a kiváló ergonómiai adottság. A szíj sok esetben cserélhető, így akár variálhatjuk is, ha egy-egy színt esetleg megunnánk, esetleg valami harsányabbra, élénkebbre, esetleg szolidabbra vágyunk.

A fitnesz karkötők kijelzője egyre inkább hasonlít az okosórák kijelzőjére, illetve azok kicsinyített változatára. Ma már a legtöbb gyártó színes kijelzőkkel rukkol elő; a korszerű készülékek fényereje kiváló, így akár fényes nappal is jól olvashatók a megjelenített információk. Sőt, az újabb készülékeknél a sima érintések mellett egyre inkább teret kapnak az érintési gesztussal történő irányítási lehetőségek.

Fontos eldöntenünk, milyen adatokat szeretnénk figyelni, illetve nyomon követni az fitnesz karkötő segítségével. Minél több célt határozunk meg, annál magasabb árkategóriából kell választanunk. Jó hír azonban, hogy az alapfelszereltséggel rendelkező korszerű készülékek ma már szinte mindent tudnak, amit alapvető igények esetén elvárunk tőlük. Amennyiben szabadtéri sportoláshoz keresünk megfelelő eszközt, érdemes vízálló változatot választani.

Az okoskarkötők kényelmi szempontjai között fontos szerepet játszik az akkumulátor üzemideje. A sportolás közben lemerülő fitnesz karkötőnek aligha vennénk hasznát, ezért a gyártók olyan eszközöket terveznek, amely legalább 3-5 napig bírják töltés nélkül, de egyes készülékek üzemideje meghaladhatja a 7 napot is. Hiba lenne azonban egyenlőségjelet tenni a minőség és az üzemidő közé, hiszen az erősebb hardver és a kijelző nagyobb fényereje több energiát emészthet fel. Az Extreme Digital kínálatában megtalálhatjuk azokat az aktivitásmérőket, amelyek tökéletesen megfelelnek az igényeinknek.