Alkategóriák

Cityboard (3)

Cityboard (3)

Összesen: 3
Rendezés

Találatok: 3

Legnépszerűbb termékeink

Cityboard

Az autózás nem csak a környezetre van negatív hatással, de pénztárcánkra is. Igen drága közlekedési eszköznek számít. Arról nem is beszélve, hogy a nagyvárosokban a rengeteg autó milyen káros hatással van a levegőre. Ilyenkor nagy mennyiségű szén-dioxid szabadul a levegőbe, és emellett a gépjárművek sok már szennyező anyagot is kibocsátanak, amelyek nagyon károsak az egészségre nézve.

Erre az jelentene megoldást, ha az emberek olyan közlekedési eszközöket használnának, amelyek nincsnek negatív hatással a környezetre, és még az egészségünkre is pozitívan hatnak. Ilyen közlekedési eszköz a kerékpár is. Amellett, hogy nem bocsát ki káros anyagokat, a közlekedésben is gyorsabb, hiszen nem kell a dugóban várakoznunk.

Azoknak, akik nem szeretnek gyalogolni és biciklizni sem, azoknak is manapság egyre több lehetőségük van környezetkímélő közlekedési eszközök között válogatni. Egyre több embert láthatunk a nagyvárosokban elektromos rollerrel suhanni. Az elektromos változatok mellett a hagyományos két-és háromkerekű rollerek is közkedvelt közlekedési eszközök. A fiatalok között pedig igen elterjedt a gördeszkával való közlekedés, valamint nagyon elterjedtek lettek az úgynevezett surfer gördeszkák is, melyek a hagyományos gördeszkák továbbfejlesztett változatai. Az utóbbinál a snowboardozásra vagy szörfözésre emlékeztető mozgás teszi lehetővé a gurulást.

Sokan vesznek a lábukra görkorcsolyát is. Az ilyen eszközökkel való közlekedés nem csak környezetkímélő, de egészséges is. Képzeljük csak el, mennyit teszünk a környezetünkért és az egészségünkért is, ha nap mint nap ilyen eszközökkel járunk munkába. Természetesen a városok közötti közlekedést ily módon nehezebb megoldani, de a városon belüli ingázásra nagyon is megfelelnek ezek a járművek.

Fontos a biztonság!
A fent említett közlekedési eszközök használata sok pozitív hatással rendelkezik, azonban ügyelnünk kell a biztonságra, a védőfelszerelések használatára, mert ezek hiányában használatuk veszélyes is lehet. Az első és legfontosabb a sisak viselete. Legyen szó kerékpárról vagy akár gördeszkáról, nagyon fontos, hogy használjuk fejvédőt, ami erős szíjjal van ellátva, hogy baleset esetén semmiképp se essen le a fejünkről. Nagyon fontos, hogy csak megfelelő lábbeliben szálljunk fel ezekre a járművekre. Mindenképp gumi talpú cipőt viseljünk, hogy az kellőképpen tapadjon. A csúszós talpú lábbeli nagyon kellemetlen baleseteket tud okozni.

A tapasztaltabbaknak nem szükséges, de a kezdőknek mindenképp ajánlott a lábszárvédő használata is. Így módon elkerülhetjük azt, hogy a térdkalácsunk kiforduljon vagy rosszabb esetben, eltörjön. A kezdők számára a csuklóvédők használata is tanácsos. A hát- és gerincvédő mellények viselése is nagyon hasznos. Vásárolhatunk felnőtteknek és gyerekeknek kijelölt darabokat. Ezek könnyen beférnek a felsőruházat alá, és használat közben sem zavarók. Megvédik a hátat és a gerincet a sérülésektől.

Amennyiben gyermekeink számára vásárlunk ilyen járműveket, semmiképp se engedjük őket felügyelet nélkül, amíg görkorcsolyáznak, rollereznek vagy gördeszkáznak. Feltétlenül vásároljuk nekik is védőfelszerelést! Tartsuk karban közlekedési eszközeinket! Bizonyos idő után cseréljük ki a kerekeket a rollereken, gördeszkákon. Manapság már jó árban tudunk kerék szetteket vásárolni.

Ügyeljünk arra, hogy ezek az eszközök nem nyújtanak semmilyen védelmet, ha baleset ér bennünket, hiszen nem rendelkeznek légzsákkal, mint az autók. Közlekedjünk óvatosan, megfelelő felszerelésben és az arra kijelölt helyen. Ne cikázzunk semmiképp sem az autók között!