Roller (44)

Összesen: 44
Rendezés

Találatok: 44

Legnépszerűbb termékeink

Rollerek

A roller egykor a gyermekek játékszere volt, ma már azonban minden generáció előszeretettel használja szórakozási lehetőségként, közlekedési eszközként vagy sporteszközként is

E-rollerrel, a jövő már elkezdődött
Léteznek már elektromos rollerek is, de megtalálhatjuk a hagyományos, lábbal hajtható variációit is az eszköznek. Roller vásárlásakor természetesen azt fontos tudni, hogy ki fogja használni a terméket, tehát, hogy gyermek-e (és milyen korú gyermek), vagy felnőttnek készült rollerre van-e szükségünk. Emellett, szinten az elején le kell szögeznünk, hogy elektromos, vagy hagyományos rollert szeretnénk.

Szempontok a választásnál
Ha ez megvan, mehetünk is tovább. Következő szempont a roller típusa. Ezt mindig az határozza meg, hogy mire szeretnénk használni (pl. sport roller, városi roller), valamint, hogy mennyire fontos a szállítás, tehát, hogy legyen-e összecsukható, és hogy mekkora legyen az eszköz súlya.

Variálhatóság
Munkába járáskor praktikus lehet például, ha szeretnénk tömegközlekedési eszközökre is felvinni a rollert, olyat vásárolnunk, ami könnyű és könnyedén összecsukható. Ezzel is megspóroljuk a helyet, illetve magunknak némi energiát.

Méret és helyigény
Mindenképp nézzük meg a roller méreteit, nagyon fontos, hogy a megfelelő kormánymagasságú eszközt válasszuk! Nagyon kényelmetlen, és egészségtelen, sőt veszélyes is tud lenni, ha túl magas, vagy túl alacsony az eszközünk. Ha túl alacsony a kormánymagasság, a hátunk nagyon megfájdulhat, nem tesz jót gerincünknek a folyamatos görnyedés, és könnyebben ki is fáradunk. A túl nagy kormánymagasság pedig veszélyes lehet, főleg, ha nagy sebességgel száguldunk, hiszen így kevésbé tudjuk irányítani a járművet. A kormánymagasság egyébként általában állítható, tehát egy bizonyos intervallumot szabályozhatunk, ezt megtaláljuk a termékleírásnál is.

A terhelhetőség
A másik fontos, sőt egyáltalán nem elhanyagolható szempont, a teherbírás és a súlyhatár. Ha egyenetlen talajon használjuk a közlekedési eszközt, akkor nagyobb teherbírású rollert választhatunk, hogy kompenzálni tudjuk a terep egyenetlenségét, durvaságát.

Megállni elengedhetetlen
Fontos, hogy az eszköz megfelelő fékrendszerrel operáljon, biztonságos és egyszerű legyen. Lehet kézzel és lábbal működtethető, első vagy hátsó fékezésű is.

Anyagválasztás
Mindemellett szempont az anyag, amiből az eszköz készült, hiszen ez meghatároz több dolgot is, amiről már szó esett (terhelhetőség, súly).  Lényeges ugyanakkor az ellenálló-képessége, a strapabírása is, a rozsdamentesség, a fogantyúnál pedig a kényelmes, minőséges borítások megléte.

Ha az elektromos roller mellett döntünk
Ha elektromos eszközt választunk, akkor természetesen szempont lehet még a maximális elérhető sebesség, illetve az, hogy az akkumulátor mennyi ideig töltődik, és mennyi ideig használható töltés nélküli módban. Ez időtartamban és kilométerben számolva is releváns információ lehet, ah mindennapos használatra választjuk az eszközt.

Egyéni szempontok
Plusz szempontok lehetnek még, hogy legyen-e a rollernek csengője (városi közlekedésnél nagyon hasznos), illetve sárvédője. Gyermekrollerek vásárlása esetén, ha a kicsi még csak most ismerkedik az eszközzel, akkor – érdemes olyat választanunk, amelyik stabilitást, biztonságérzetet is kölcsönöz. Ilyenkor szerencsés elsőre inkább háromkerekű közlekedési eszközt választanunk, és ha tehetjük, csak később térjünk át a kétkerekűekre. Bármelyik megoldáson gondolkodunk is, az Extreme Digital széles választékkal áll rendelkezésünkre e közlekedési eszközök vásárlása terén is.