Kreatinok (0)

Sajnos, a megadott keresési feltételekkel nincs egyetlen pontos találat sem! 

Legnépszerűbb termékeink

Kreatin az izomnövekedés szolgálatában

A kreatin készítmények három fontos tulajdonsággal rendelkeznek: képesek jelentős mértékben javítani a sportteljesítményt, növelik az izomtömeget és nem járnak semmiféle mellékhatással. Mivel a kreatinok kizárólag természetes anyagokból épülnek fel, így a fogyasztásuk teljesen biztonságos.

Érdemes tudni, hogy a kreatin úgynevezett monohidrátokból épül fel, amelyek mára a világ legfontosabb és legkeresettebb táplálékkiegészítőjévé váltak. Monohidrát és monohidrát között azonban jelentős minőségbeli különbség is mutatkozhat; sajnos jelen vannak a piacon azok az olcsó készítmények, amelyek jellemzően Kínában előállított monohidrátból épülnek fel. A silány összetétel jellemzően olcsó termékek esetében fordul elő, de nem lehetünk benne biztosak, hogy az ár alapján felismerjük őket. Ezért fontos, hogy kreatint csakis megbízható gyártótól vásároljunk.

Érdemes eloszlatni azt a tévhitet, miszerint a kreatin az emberi szervezettől idegen anyag lenne. A kreatin természetes módon fontos szerepet tölt be az izomszövetek felépítésében, illetve nélkülözhetetlen szereplője az adenozin-trifoszfát szintézisnek. Ez az az anyag, ami az izmainkat alkalmassá teszi a folyamatos munkára, nélkülözhetetlen az izmok folyamatos összehúzódásának segítésében. Ha nem állna rendelkezésre természetes módon a kreatin, alkalmatlanok lennénk a mozgásra.

A kreatin kapcsolatot jelent az izmok és az idegszövetek között. Amikor intenzív edzést folytatunk, a szervezetünk folyamatosan használja el a rendelkezésre álló adenozin-trifoszfátot, amely fontos szerepet tölt be az energia felszabadításában. A kreatin nagy jelentőséggel bír az elhasznált adenozin-trifoszfát újratermelésében. Elsősorban ez a mechanizmus magyarázza, hogy a kreatin képes a fáradság szint csökkentésére, illetve nagyobb teherbírással látja el a szervezetünket. Miközben fokozódik a sejtek anyagcseréje, növekszik a teljes fizikum erőnléte. Ez magyarázza a kreatin használatának jelentőségét a testépítésben és egyéb sportágakban is.

A kreatin népszerűsége nem véletlen, hiszen a sejttérfogat megnövelése által komoly izomtömeg növekedés képes előidézni. Ez elsősorban a használat első időszakában mutatkozik meg, amikor az úgynevezett cellvolumizáció rendkívül látványos változást idéz elő. A cellvolumizáció folyamata elsősorban a szervezetben tárolt víz megkötésén alapszik. A kreatin a véráramból a sejtfalon keresztül az izomsejtbe igyekszik, ahol a beépülése során jelentős mennyiségű vizet képes megkötni. Ez a megkötött víz beépül a sejtmembránba, ami tulajdonképpen az izomsejtek növekedését jelenti. Mivel a kreatin rendkívüli hatékonyságra képes, így az eredmény is gyors és szemmel látható változást jelent. Egységnyi mennyiségű kreatin akár ötvenszeres mennyiségű vizet képes megkötni, így az izmok feszesebbé válnak. A tudomány mai állítása szerint a kreatin nem csak az ideiglenes izomtömeg növelésében játszik szerepet, hanem a további természetes izomnövekedés számára is megfelelő előkészítést jelent.