Futópad (25)

Összesen: 25
Rendezés

Találatok: 25

Legnépszerűbb termékeink

Futópad – az intelligens otthoni edződ

Ezt az intelligens edzéslehetőséget próbáld ki az otthonodban: a futópadon akkor is kocoghatsz egy frissítő „kört”, ha a kinti időjárási viszonyok egyáltalán nem kedveznek a kimozduláshoz. Egy kevés, mégis rendszeres mozgásért cserébe a futópad nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb hétköznapokat garantál neked, amely a munkahelyi teljesítményedben is pozitívan visszaköszön majd. Enyhülő gerinc-, hát- és térdbántalmak, jó fizikai erőnlét, nagyobb terhelhetőség – egy futógép árért ezt mind megkaphatod. A madárcsicsergésről és zöld környezetről talán le kell mondanod, de más kompromisszumra nincs szükséged. Sőt!

A professzionálisan kialakított futópaddal egy tapasztalt edzőre teszel szert úgy, hogy ki sem kell mozdulnod az otthonodból. Erősítsd magad gyaloglással, vagy válassz kocogó tempót; a programok közül jelöld ki az igényeidnek megfelelőt, így a könnyed relaxálástól kezdve a napi mozgásadagon túl akár a félmaratoni, maratoni távokra is felkészülhetsz. A futópaddal kezdőként és profi futóként is biztonságosan valósíthatod meg az edzés tervedet! Akár a bontatlan gyári csomagolással, akár a használt futópad eladó változatával szemezel, érdemes átgondolni, hogyan tudnád minél jobban kihasználni az egyedi gyártmányok gazdag beállítás-lehetőségeit.

A jó futópad nem köt kompromisszumot minőség és funkcionalitás kérdésében! Találd meg te is a az Extreme Digital futópad kínálatában a célodnak megfelelőt!

Változatos mozgás, komfortérzet és fittség – ezt kell kapnod a jó futópad áráért
Imádsz gyalogolni, de folyton rohannod kell? Napok óta nincs időd kimozdulni néhány kisebb körre sem? A futópad segít a munkahely és az otthoni programok közé ékelni egy kevés szabadidőt, amit magadra fordíthatsz. Még a kevésbé költséges eszköz is több programot ismer, valamint biztonságos környezetet nyújt a testmozgásodhoz. Ha pedig összecsukható darabot választasz, azzal a tárolását is komfortosabbá teheted. Használd, és amikor már nincs szükséged rá, sarokba állíthatod; szinte észre sem veszed, mert nem foglal helyet.

Az alapfelszereltségű futópadok és világ vezető fitnesz fejlesztései egyaránt képesek biztosítani számodra az egészséges, lendületes és fitt hétköznapokat! Tedd komfortossá és biztonságossá a kocogásod akár egy nagyobb futófelülettel. Állítsd be a pad dőlésszögét, a futás sebességét. Eddz intenzíven vagy csak vezesd le gyalogló mozgással a zsúfolt napodat. A legtöbb futópadot már saját edzéstervekkel is programozhatod, hogy később egy gombnyomással elindíthasd az egyedi összeállítást.

A futópad a otthoni személyi edződ
Egy jó edző pontosan felismeri a tested aktuális fizikai erőlétét, és ennek megfelelő instrukciókkal lát el a mozgáshoz. Futás és kocogás közben felügyeli a teljesítményed, és ha szükséges, csökkenti vagy növeli a terhelést. Mindenkit egyedi módon kezel. Egy futópad ár is magában foglalja ezt, tekints úgy a fitnesz gépre, mint egy profi, felkészült szakemberre.
Hátfájós vagy, aggódsz a gerincterhelés miatt? Már túlsúlyosként sem kell féltened az ízületeid. Válassz rugózó felfüggesztésű futópadot, és biztonságban tudhatod a térded. A gyártók is egyre jobban összpontosítanak az ütést csillapító funkcióra, néhány modell pedig már kifejezetten ortopéd kialakítású.

A betáplált programok helyett próbáld ki a valóban rád szabott edzést: bizonyos futópadokon a korod, nemed, magasságod és testsúlyod alapján pulzusszámmal szabályozott mozgást is kijelölhetsz. Bármilyen típusú tréninghez felhasználhatod: a futópad kiszámítja az ideális pulzusértéket – ha mozgás közben ezt túlléped, jelez, hogy lassíts a tempón. Így neked szinte semmire sem kell figyelned, még kényelmesebbé válik a mozgás, igazi élmény lesz!

Ezek lehetnek a jó futópad ismérvei
Az elektromos futópadok remek beállítási lehetőségeket kínálnak, akár zsírégető vagy relaxáló indíttatásból készülsz a vásárlásra. Már első ránézésre is találhatsz olyan jellemzőket, amelyek előnyösek lesznek számodra. Ha a futópad maximális felhasználói súlyától még távol vagy, a motor nagyobb teljesítménnyel működik majd, ami számodra gyorsabb futófelületet jelent. A sebesség mellett a dőlésszög-változtatással is fokozhatod az edzési eredményeid, ezt vagy manuális, vagy elektronikus beállítás teszi lehetővé. Mivel minden mozgás igénybe veszi az ízületeidet, ezért érdemes előtérbe helyezni azokat a futópadokat, amelyek rázkódáscsökkentővel is rendelkeznek. Ha otthon kevés a helyed, mindenképp egy összecsukható típust válassz – a kevésbé nehéz darabokat akár magaddal is viheted, ha néhány hétre elutazol. Megfelelő csatlakozó felülettel a zenéről sem neked kell gondoskodnod – illeszd az okostelefonod a kimenethez, és a beépített hangszórókból máris düböröghet a kedvenc motiváló számod! Nem kell intenzív futás ahhoz, hogy tested felfrissülhessen! Válassz hozzád illő futópadot, amellyel minden nap élmény lesz mozogni!

Ezt kapod egy jó futópadtól…
Egy futópad remek választás, ha rendszeresen kardió edzést szeretnél végezni. Az ilyen mozgásforma remek hatással van az emberi szervezetre; segít az állóképesség növelésében, fittebbé tesz, segítséget jelent a kilók elleni harcban, ráadásul a szellemi frissességet is javítja. A fokozott végáramnak köszönhetően mozgás során több oxigén és glükóz jut az agyba, így akár a mozgást követő órákban is frissebb és éberebb lehetsz. Ezt segíti tovább a noradrenalin hormon is, ami mozgás közben nagyobb mennyiségben szabadul fel. A sport feszültségcsökkentő hatással is rendelkezik. Akik nap mint nap mozognak, sokkal kevésbé ingerelhetők, jobban viselik a stresszes helyzeteket és a fárasztó nap végén is kiegyensúlyozottabbak. Amikor kardió edzést végzünk, jelentős mennyiségű dopamin és szerotonin szabadul fel, aminek köszönhetően boldogabbnak érezzük magunkat. Ez is bizonyítja, hogy a sport igazi örömforrás.

Az olcsó futópad jó választás?
A futópad árát elsősorban a rendeltetése határozza meg, sétálásra, gyengéd kocogásra vagy maratonfutásra szeretnénk használni. Minél komolyabb edzéstervvel dolgozunk, annál erősebb motorra lesz szükségünk. Ha csupán sétálni és kocogni szeretnénk, az olcsó futópad jó választásnak bizonyulhat, komoly testedzéshez azonban ez az árkategória aligha lesz megfelelő. Nem csak a terhelhetőséget érdemes szemügyre vennünk, hanem a motor végsebességét is. Az olcsó futópad végsebességét könnyedén túlszárnyalhatjuk, így az intenzív edzés egy ilyen padon korlátokba ütközik. A futópad esetében a minőséget elsősorban a motor teljesítménye és minősége határozza meg. A gyártók ezt rendszerint lóerőben tüntetik fel. Az olcsó futópadok motorja nagyjából 1-2 lóerő erőkifejtésre képes, az erősebb padok pedig 5-6 lóerővel büszkélkedhetnek. Léteznek ennél is erősebb motorral szerelt futópadok, de otthoni használatra ez a teljesítmény már bővel elegendő lehet.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk a saját testsúlyunkat sem. Egy 45 kilós hölgy számára a gyengébb képességekkel rendelkező padok is jó szolgálatot tehetnek, azonban 90-100 kilogrammos testsúly esetén már a legtöbb olcsó futópad motorja túlterheltté válik, illetve megnő az amortizáció mértéke. A gyártók rendszerint feltüntetik, hány kilogrammos testsúly esetén ajánlják a gépet. A feltüntetett értékre érdemes legalább 10-15 kilót rászámolni, különösen az olcsó futópadok esetében.

Egy megfelelő futópaddal egészségesebbé, karcsúbbá és boldogabbá válhatunk. Ha otthonra is be szeretnénk szerezni egy megfelelő padot, tekintsük meg az Extreme Digital termékkínálatát és válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet!