Szobakerékpár (13)

Összesen: 13
Rendezés

Találatok: 13

Legnépszerűbb termékeink

Szobakerékpár – ideális testmozgás otthon is

Majdnem mindent tud, amiért a biciklit is imádjuk: a szobakerékpár, ha kell, ellazít a napi rohanásban, ha kell, adrenalin lökettel lendít tovább. Az egyik leghatékonyabb egészségmegőrző mozgás, ráadásul a szobakerékpár esetében nem lehet kifogás a szakadó eső vagy a viharos szél. Állítsd be a számodra megfelelő magasságot, kerülj nyeregbe, és már napi fél óra otthoni tekeréssel jó erőnlétben tarthatod magad. Ezen felül pedig minden mozgás zsírégetéssel jár – ha diétázol, súlyfelesleggel küzdesz, ennek a hírnek biztosan örülni fogsz. Legfőképp annak, amit majd a szobakerékpár kijelzője mutat egy jó tekerés után! A szobakerékpár árának köszönhetően ez a fitnesz- és sporteszköz egyre több lakásban kaphat helyet, könnyen elérhető, ráadásul nyugodtan használhatja minden korosztály. Természetesen, ha a gyermekednek vagy szüleidnek keresel szobakerékpárt, már speciális kialakítású, tökéletes kivitelezésű termékeket is találhatsz. Gyenge a lábizmod? Kocogásra indulsz, de szeretnél előtte hatékonyan bemelegíteni? A szobakerékpár biztonságos és rendkívül kényelmes módon segít neked ezekben a helyzetekben. Ideális módon mozgathatod át a tested.

Most igazán komfortosan, akár nagyon kis helyen is elvégezheted a napi edzésed. Nézd meg az Extreme Digital kínálatában az alapfelszereltségű mágnesfékes és a professzionális, sportedzésekre tervezett szobakerékpárokat is!

Kicsi hely, kevés idő – erre ideális megoldás a szobakerékpár

Ma már egy szobakerékpár a kisebb lakások alaptartozéka is lehet. Mégis hogyan? Az első generációs kivitelezéseket valóban kevésbé mobilizálhattad, de az újabb fejlesztések akár már az ágyad alatt is elférnek. Ráadásul nem feltétlenül kell mélyebben a zsebedbe nyúlni, a szobakerékpár ár még ezért a nagyon hasznos összecsukható funkcióért sem ugrik meg. Használd a nap bármelyik szakában, majd csomagold el. A sarokba, vagy egy szekrénybe állítva te magad sem fogod észrevenni, hiszen sosem lesz láb alatt. A mobilis szobakerékpár ülése is könnyen állítható, így a család minden generációja, a legkisebbektől a legnagyobbakig kiveheti a részét az egészséges életvitelből! Ha egy szobakerékpár eladó, ne hezitálj, hiszen a zsúfolásig tömött nap leggyorsabb és legkönnyebb mozgási lehetősége ez. Két rohanás között is bármikor felpattanhatsz rá. Sorozatnézés közben pedig hatékonyan alkalmazhatod a nassolás ellen.

Miért előnyös a háttámlás szobakerékpár?

A háttámlás szobakerékpár hatékonyabban óvja az ízületeid tekerés közben. A klasszikus, bicikliülés-utánzó kialakítással ellentétben itt két részből áll az ülés. Nem tudsz rá felpattanni, hanem szinte bele kell süllyedned. Megtartja a hátad, ezért, ha gerincproblémával küzdesz, mindenképp háttámlás szobakerékpárt válassz! A lábad vérkeringését felélénkíti, a szívedet érő terhelést csökkenti.

Elsősorban intenzív edzéseknél, vagy idős emberek számára lehet kiváló megoldás. A 10 kg-os lendkerékkel fokozhatod a tréningeket. Ez az átlaghoz képes sokkal magasabb terhelést jelent, azonban fantasztikus kialakításnak köszönve még a korosabbak is könnyen birkóznak meg vele. Ráadásul a kerékpárok többségével ellentétben 20%-kal nagyobb súlyt is elbír, 125 kg-ig bárki problémamentesen használhatja.

Ezért te is kifizetnéd a költségesebb szobakerékpár árat

Ezt az elektronikus vezérlésű eszközt intenzív mozgásra tervezték. A szobakerékpár ergométer rendkívül okos, a precíz és átgondolt kialakítás nemcsak az élsportolóknak kedvez, de rehabilitációhoz és terápiára is hatékony megoldás. Pontosan nyomon követi a mozgásod, részletes visszajelzéseket küld a tevékenységedről, sőt, a teljesítményedről is. A terhelésszabályozást ilyen precízen nem végezheted el egyik másik szobakerékpáron sem. Abban is biztos lehetsz, hibátlanul ismételteti meg veled az előre betáplált edzésterved. Megtámasztja a gerinced, és a két részből álló ülőrésszel valóban tehermentesíted majd az ízületeidet, mégis nagy teljesítményre leszel képes. A szobakerékpár ár tükrözi, hogy az ergométer lefölözhetetlen előnyökkel rendelkezik. A többfunkciós monitor, az elektronikus vezérlés és a vonzó külső már valóban csak ráadás a biztonságos és nagy teljesítményű kialakításhoz. Ha aktívan használod majd a szobakerékpárod, jó döntés a szobakerékpár ergométer!

Mire érdemes figyelni még a szobabicikli kiválasztásánál?
Ha alaposan átgondoljuk, milyen célunk van a szobabicikli vásárlásával, biztosan olyan eszközt választunk, amire a leginkább szükségünk van. Léteznek szobakerékpárok sok-sok extrával és léteznek egyszerű gépek is. Mindkét típus jó választás lehet; a jó döntés inkább attól függ, csak hétvégén rápattannánk tíz-húsz percre vagy inkább rendszeresen használnánk hosszabb ideig tartó edzések során is. Tagadhatatlan viszont, hogy a legtöbb magasabb árkategóriába tartozó szobibicikli strapabíróbb és masszívabb kivitelben készül, így ezek nagyszerűen használhatók abban az esetben is, ha nagyobb testsúllyal rendelkezünk. 

A szobakerékpár kiválasztásának egyik legfőbb pontja annak eldöntése, hogy támlás vagy támla nélküli szobakerékpárt válasszunk. A háttámlás szobabicikli sokkal egyenesebb tartásra kényszerít, illetve hátra is dőlhetünk. Főleg abban az esetben érdemes ilyen gépet választani, ha hosszú időt töltenénk a biciklin ülve, illetve abban az esetben, ha derék- és hátproblémákkal küzdünk. Maga az ülés kiválasztása is fontos, e tekintetben azonban nehéz mindenki számára megfontolandó tanácsot adni. Ahogyan a hagyományos kerékpárok esetében, a szobabicikliknél is érdemes a saját igényünknek megfelelő ülések közül válogatni. Szerencsére ma már a legtöbb szobabicikli ülése cserélhető, de mindenképpen érdemes ezt a tulajdonságot szem előtt tartani, illetve ellenőrizni. 

Az edzés kényelmét befolyásolja a pedál kiválasztása is. Szobakerékpár esetén érdemes szélesebb, illetve nagyobb felülettel rendelkező pedálokat választani, hiszen ezek kényelmesebb tekerést tesznek lehetővé. Érdemes szíjakat is használni, amelyek megakadályozzák a lábak megcsúszását. Egy szobakerékpár esetén nem kell attól tartanunk, hogy a szíjak használata miatt bukunk, használjuk bátran! Mindenképpen hasznos, ha a szobabicikli állítható kormány- és ülésmagassággal rendelkezik. A minőségi szobabiciklik esetében a lánc, szíj és a pedál kivételével minden mozgóalkatrész a gép belsejében található, így teljesen biztonságosan használható akkor is, ha a gyermekeink serteperdélnek körülöttünk. 

A kardió edzés jótékony hatása
A szobakerékpár használata tipikus kardió edzésformának tekinthető, ami kiváló élettani hatásokkal rendelkezik. Kardió edzés során fokozódik a vérkeringésünk, így a pulzusunk folyamatosan zsírégetésre alkalmas tartományban mozog. A kardió edzésformák tehát a fogyni vágyók csodafegyvere, de emellett számos érv szól mellette. Alapvetően kétféle kardió edzéstípusról beszélhetünk, a szobabicikli mindkettőre kiválóan alkalmas. Az egyik fajta kardió edzés során hosszan tartó, kisebb intenzitású edzést végzünk, ilyenkor visszafogott tempóval tekerünk. A másik fajta kardió edzés során fokozzuk az intenzitást, illetve váltogatjuk a tekerés sebességét, gyorsabb és lassabb szakaszokat iktatunk be. 

A kardió edzésnek köszönhetően nem csak a súlyunkból veszíthetünk, hanem további előnyökre is szert tehetünk. Ha rendszeresen edzünk, nem csak a testünk, hanem a lelkünk és az elménk is erősödik. Kardiózás során jelentős mennyiségű dopamin és szerotonin szabadul fel, ami elégedettségérzetet és boldogságot jelent számunkra. Ennek köszönhetően nem csak a testi, hanem a mentális egészségünkről is gondoskodhatunk, ha rendszeresen kardiózunk. Sőt, a vér felpezsdülése több glükózt és oxigént szállít az agyunkba, így egyszerűen élesebbé válik a gondolkodásunk. A felszabaduló noradrenalin hormon tovább növeli az éberségünket és a frissességünket. És ha mindez nem lenne elég, a kardió edzés remek segítség a feszültség levezetésében is. Rengeteg okot fel lehet sorolni, miért hasznos és érdemes kardió edzéseket végezni. A szobakerékpár ideális társ ebben.