Karóra (22)

Összesen: 22
Rendezés

Találatok: 22

Legnépszerűbb termékeink

Karóra minden alkalomra

Az óra egyike azon kivételes kiegészítőknek, melyek szép és praktikus mivoltukkal kettős feladatot látnak el. Amellett ugyan is, hogy mutatják az időt, dátumot, sőt a mai okos órák világában szívritmusunkat, vagy akár online értesítéseinket is, egy- egy rendkívül mutatós darab, szettünk, személyiségünk divatos kiegészítője is lehet.

Mi alapján vásároljunk órát?
A látszólag egyszerűen tűnő óravásárlás, egészen nehézkessé válhat, ha komolyabban veszi az ember. S miért ne venné komolyan? Hiszen egy jól megválasztott karóra életre szóló társunk lehet. De pontosan milyen szempontok alapján érdemes órát vásárolni? Leginkább négy dolgot kell figyelembe vennünk. Ezek az óraszerkezet, az anyaghasználat, a maga az óra külleme, és rendeltetése.

Kinek, hova, mire?
Első sorban a rendeltetéssel kell dűlőre jutnunk. Mindennapos, vagy alkalmi használatra keresünk órát, amennyiben állandóan viselni fogjuk, minek lesz kitéve az óra; irodában, vagy fizikai terepen dolgozunk, esetleg sportoláshoz választanánk egy karórát. Ez a legfontosabb kérdés. Nem biztos ugyan is, hogy elegáns óra túlélne egy építkezést, mint ahogy egy masszívabb darab sem mutat jól egy tárgyaláson. Ha jól sikerül választanunk, akkor az óra funkcionalitásban is igazodni fog igényeinkhez, így például egy sportkaróra rendelkezhet lépésszámláló funkcióval.

Anyaghasználat
Miután eldöntöttük, hogy pontosan milyen célra fogjuk karóránkat használni, a további tulajdonságok is leredukálódnak. Abból ugyan is, hogy tudjuk, egy elegánsabb, vagy inkább sportosabb órát szeretnénk, már következtethetünk, az anyaghasználatra, kialakításra is.
A karórák szíja többféle anyagól készülhet. Bőr, titánium, nemesacél, esetleg műanyag. Mindegyiknek megvan a maga előnye, hátránya. Egy bőr szíj például igazán elegáns tud lenni, mindazonáltal nem feltétlenül jó választás nyári melegbe. A fémcsatos órák praktikusabbak, felhasználási területük tágabb, a műanyag órák pedig inkább a sportos vonalat képviselik.

Ami a borítás alatt lapul
A karóra lelke maga az óramű. Az apró szerkezet minden órában egy gondosan megtervezett és kitelezett mechanikai csoda. Amit elsődlegesen el kell döntetnünk, az a digitális vagy analóg szerkezetet szeretnénk. A digitális verziók inkább szabadidős tevékenységekhez ajánlottak, a mechanikus darabok magasabb színvonalat, minőséget képviselnek. Ha pedig igazi különlegességre vágy, válassz üveghátlapos órát, így figyelemmel kísérheted az óraszerkezet működését.

Óra divat
Végül de nem utolsósorban, vegyük figyelembe az óra küllemét. Nem csak divatóránál fontos a készülék megjelenése, hiszen az tulajdonképpen egy ékszer. Ha például ajándékba vásárolunk karórát, ügyeljünk rá, hogy igazodjék tulajdonosa ízléséhez. Ha például valaki ezüst párti, akkor ne vegyünk neki aranyozott órát. A lényeg tehet, hogy az óra megjelenése igazodjon személyiségünkhöz, és környezetünkhöz is. Követhetjük az aktuális trendeket is, de választhatunk egy korábbi modellt is, ha az áll hozzánk legközelebb.

Okosórák és további funkciók
 Egy óra számos funkcióval rendelkezhet, az időmutatáson kívül. Csak a legegyszerűbbet említve ott a dátum funkció, de ezen kívül lehet vízálló, karcálló világíthat, ébreszthet… Az okosórák pedig még ennél is többet nyújtanak. Az ilyen készüléküknek általában saját operációs rendszerük van. Legtöbbjük rendelkezik a már sokat emlegetett pulzus mérő funkcióval, lehet bennük GPS, WiFi, sőt néhány okos óra képes megjeleníteni okostelefonunk értesítéseit, bár ilyen extra funkciótól nagyot ugorhat egy okosóra ár.

Az Extrem Digital kínálatában rengeteg női és férfi karóra várja, hogy kézhez vedd őket. Samsung okosóra, és pulzusmérő óra között, szinte bármilyen igényre találhatsz megfelelő darabot.